De Grunte zwemt Overijsselse Kampioenschappen

Zaterdag 30 maart 2019 werd in Kampen de Overijsselse minioren sprint kampioenschappen georganiseerd. De snelsten zwemmers kwamen aan de starten. Van De Grunte mochten maar liefst 10 zwemmers deelnemen.

Helaas moest Hanne Willering de wedstrijd afzeggen in verband met ziekte. In het eerste programma nummer, de estafette, nam Gwen Schuur haar plek in en deed dat met verve. Ze zwom samen met Jayden Post, Rinse de Jonge en Desiree Dreschler naar een mooie 3e plaats.

Bij de oudste minioren zwemmen Yara Zuidema, Elina Hendriks en Niek Eissink. De dames mochten ieder twee keer starten, waarbij er een mooie PR was voor Elina op de 50 meter vlinderslag. Niek mocht drie keer aan de start verschijnen, en zwom naar 3 dikke PR’s. Hij werd keurig 10e op de rugcrawl. In een leeftijdscategorie lager zwemmen Desiree en Rinse. Desirree mocht starten op de schoolslag, ze werd prima 10e. Rinse mocht 3 keer zwemmen. De schoolslag werd hij 10e, de rugcrawl 6e en op de 50 meter vrije slag mocht hij in een spannende race een bronze medaille in ontvangst nemen. De jongste zwemmers Annemiek Back, Abe Pasop, Gwen Schuur en Jayden Posten zwommen hun eerste grote kampioenschap en lieten van zich spreken. Jayden werd twee keer knap 5e. Annemiek zwom een mooie PR op de borstcrawl en werd net 4e op de rugcrawl. Abe zwom heel wat seconden van zijn tijden af en ging hard op de schoolslag, hij mocht hier verdienstelijk het brons ophalen. Ook Gwen liet zien dat ze goed schoolslag kan zwemmen. In een mooie tijd onder de 50 seconden werd ze prachtig 2e van Overijssel.