De Grunte zwemt Overijsselse Kampioenschappen

Afgelopen weekend zwommen de miniorenzwemmers van De Grunte de Overijsselse Kampioenschappen. Zaterdagochtend zwommen 12 zwemmers de B-finale, zaterdag en zondag middag 6 zwemsters de A-finale.

In het warme en drukke zwembad in Almelo werd gestreden om persoonlijk records en het eremetaal. De miniorenzwemmers van De Grunte lieten mooi zwemmen zien wat resulteerde in welgeteld 22 records. Vince van der Pal liet zien dat hij kan sprinten. Hij werd drie maal 2e op de 50 meter schoolslag, rugcrawl en vrije slag. Ook zijn tijden waren prestaties waar hij mee thuis kon komen, met name de 37.07 op de vrije slag viel op. Marit van Dalen, Rens Minke, Caithlynn Plaggenmarsch en Eva Havelaar wisten op alle slagen een persoonlijk record te zwemmen. Met name Rens haalde flink wat seconden van zijn tijd af.

6 miniorenzwemmers hadden zich weten te plaatsen voor de A-finale. De oudste dames Aleid, Kim en Ruth hadden de meeste starts. Aleid zwom een persoonlijk record op de 100 meter schoolslag. Ze eindigde 10e op de 100 meter vlinderslag. Kim Leideman 4 maal. Ze eindigde net naast het podium op de 100 meter schoolslag, ze werd 4e in 1.32.76. Trainingsmaatjes Yente Hallink en Eline Pullen mochten beide starten op de 100 meter schoolslag. Nog niet eerder kwamen ze onder de 1 minuut 50 seconden. Zondag lukte het beide dames wel, het werd een 1.49.05 om 1.49.10 in het voordeel van Eline. De dames werden keurig 10e en 11e. Ook de jongste zwemmer Kim Bakker kwam aan de start op de 100 meter schoolslag. In een dik persoonlijk record zwom ze van plek 13 naar de 6e plek van Overijssel.

Auteur: Chantal Meyerink