De Grunte zwemt Overijsselse Kampioenschappen

Op foto staan de beide teams van dit weekend. Links het Speedo B team Rechts het Speedo A team.

Afgelopen weekend stond voor de jongste deelnemers van de Overijsselse zwemkampioenschap op het programma. 9 zwemmers van ZPV de Grunte waren hiervoor uitgenodigd. Er werd overtreffend goed gepresteerd, maar liefst 40 van de 43 starts eindigden in een persoonlijk record. Ook mocht De Grunte welgeteld 15 keer het podium beklimmen.

Jesse Zweers was de grootverdiener dit weekend. Voor hem eindigden alle gezwommen races in een persoonlijk record en een podiumplaats. Hij ging zondag naar huis met 3 keer goud, 3 keer zilver en een bronzen medaille. Hanne te Veldhuis zwom ook uitstekend dit weekend, met name de 400 meter vrije slag was van grote klasse. Met een tijd van 5.39.92 mag zij zich Overijssels kampioen noemen. Daarnaast werd het zilver op de 100 meter vlinderslag en brons op de 100 vrije slag. Maud Kuipers was in vorm dit weekend en dat liet ze met name zien op de 100 meter borstcrawl, met een tijd van 1.12.89 werd het een zilveren medaille. Kim Leideman en Aleid te Veldhuis waren de jongste deelnemers en voor hun de eerste keer deelname aan een Overijssels kampioenschap. Deze dames deden dit uitstekend. Kim eindigde op de 100 meter schoolslag zelfs op een mooie 2e plaats en Aleid mocht twee bronzen medailles ophalen op de 100 meter wisselslag en de 50 meter vlinderslag. De overige zwemmers Esmee Stroeve, Jorian Kiela, Robin Leideman en Amylynn Zweers zwommen heel wat secondes van hun persoonlijk records af en kunnen ook trots terugkijken op een geslaagd toernooi. Tot slot leverden de estafette 4×50 vrije slag gezwommen door Hanne, Robin, Maud en Jesse in een spannende strijd zilver op en werd het met Jorian, Jesse, Hanne en Maud op de 4×50 meter wisselslag zelfs goud! De trainers Anja en Chantal kijken zeer tevreden terug op een uitstekend en sportief gezwommen toernooi.

Grunte zwemt Speedo B finale

Afgelopen zaterdag werden de Overijsselse Speedo-B finales gehouden in Almelo. De Grunte was hier vertegenwoordigd met 10 zwemmers. Er werden vele persoonlijke records gezwommen. De 50 meter nummers werden gezwommen. Lyanne Eilander was de snelste dame op de 50 meter schoolslag en mocht het goud ophalen. Jasmijn Plas werd op de 50 meter vrije slag eerste in een tijd van 39.83. Yente Hallink was de jongste deelnemer, op de 25 meter schoolslag ging er heel wat van haar persoonlijk record af en werd ze 1e. De estafetteploeg Laura Dekker, Chiel Bouman, Emma Smilde en Jasmijn Plas werden op de 4×25 meter wisselslag 3e.