De Grunte zwemt Overijsselse kampioenschap en vijfkamp

Afgelopen weekend werden de snelste miniorenzwemmers van Overijssel uitgenodigd voor het kampioenschap in Hengelo. Kim Bakker, Rens Minke en Lotte Aufderhaar van De Grunte uit Hardenberg wisten zich hiervoor te plaatsten.

Allen zijn ze geboren in 2006. Voor Rens en Lotte stonden de 100 meter rugcrawl en borstcrawl, plus de 200 meter wisselslag op het programma. Beiden wisten de borstcrawl tijd aan te scherpen. Lotte werd 13e en Rens 14e. Lotte zwom een ruime 5 seconden van haar beste rugcrawl tijd af, ze werd hiermee 16e. Rens zwom ook een PR en werd prima 11e. Op de 200 wisselslag ging Rens erg hard, helaas besloot de jury hem te diskwalificeren en telt zijn PR van 14 seconden niet mee. Kim Bakker kwam voor de 100 meter schoolslag, met deze afstand zette ze alles op alles wat resulteerde in een prachtige tijd van 1.38.57. Niet alleen is dit een dik PR, ze ging hiermee van plek 10 naar een mooie 5e plaats in de Overijsselse ranglijst.

Vijfkamp

In Dedemsvaart werd afgelopen zaterdag de laatste vijfkamp van het jaar georganiseerd. Er deden 6 nieuwe Gruntezwemmers mee ; Anne Grootenhuis, Yara Zuidema, Jan Kemkes, Suze Abbink, Rinse de Jonge en Desirree Drreschler zwommen naar prima resultaten! Anne en Desirree wisten in hun leeftijdscategorie zelfs in de top-3 te eindigen.

Ook de leden die een wedstrijd zwemmen gewend zijn lieten van zich spreken. Vooral Walter Dijk was zaterdag goed op dreef met 2 dikke PR’s op de 100 meter vrije slag en 50 vlinderslag. Hij pakte hiermee een 1e en 2e plaatst. Luuk Tangenberg doet al een tijdje goede zaken, ook zaterdag was het wéér raak door alle afstanden in een PR af te sluiten. Hij werd 2x 1e en een keer 2e. De broertjes Ruben en Jasper Dijkstra lieten van zich spreken op de vrije slag nummers. Beide noteerden dikke PR’s. Dyon Kikkert eindigde op deze afstand niet ver achter Ruben. Hij ging helemaal hard op de vlinderslag, hij wist zijn oude PR met maar liefst 162% te verbeteren! Ook Fabienne Fransen deed het goed op de borstcrawl, ze werd eerste met een mooie tijdsverbetering van ruim 7 seconden. Tot slot zwommen Lienke Pouwels en Tom Schotkamp ook 2 PR’s. Tom werd ruim eerste op de 200 meter vrije slag.

Auteur: Chantal Meyerink