De Grunte zwemt Overijsselse B Kampioenschappen

Afgelopen weekend traden 18 zwemmers van De Grunte op bij de Overijsselse B kampioenschappen te Zwolle. De trainers Anja en Sepp kijken terug op een geslaagd toernooi met vele PR’s en maar liefst 25 podiumplaatsen.

Grote aandeel in die podiumplaatsen had Vince van der Pal, hij maakt dit seizoen grote sprongen. Ook dit weekend kwamen er weer dikke PR’s op de scoreborden te staan. Hij wist zelfs de grootste verbetering van De Grunte op zijn naam te zetten, dat deed hij op de 50 meter rugcrawl. Zondag ging Vince naar huis met 4 gouden medailles. Ook zijn broer Ian draait een goed seizoen. In zijn leeftijdscategorie werd hij 3e op de 50 en 100 rugcrawl. Wie ook goed op dreef was dit weekend was Jasmijn Plas. Ze zwom nog niet heel gek veel PR’s dit seizoen, dit weekend verdubbelde ze bijna het aantal. Ze werd dan ook verdienstelijk eerste op de 50 en 100 meter schoolslag, en 100 meter borstcrawl. Ook werd het brons op de 200 meter wisselslag. Lyanne Eilander zwemt in dezelfde leeftijdscategorie. Ook zij zwom een goed en sterk toernooi met als uitblinker een mooie 1.07 op de 100 meter vrije slag. Ze eindigde elke afstand net naast het podium.

Bij de senioren zwommen Melissa de Lang en Lianne Plas. Beide zwommen naar 2 PR’s en beide namen 1 goud en 1 bronzen medaille mee naar huis. Jorian Kiela wist ook 2 tijden scherper te stellen, hij werd 3e op de 50 meter rugcrawl. Bij de jongere zwemmers vielen de prestaties van Kim Bakker, Lotte Aufderhaar en Eva Havelaar flink op. Kim wist met een 35.23 op de 50 meter vrije slag 1e te worden, ook Lotte zwom naar een 35er maar werd net 4e. Eva zwom op deze afstand ook een mooie tijd van 37.37. Kim werd 3e op de 100 meter vrije slag en de dames wisten allen hun 200 wisselslag tijd flink te verbeteren. PR’s waren er ook voor Marit van Dalen, bij 3 van de 4 afstanden was het raak. Alyssa Eilander liet van zich spreken. Ze zette mooie tijden neer op de 50 en 100 meter vrije slag en werd dan ook verdienstelijk 1e en 3e. Rosalie krabbelt naar een knieblessure weer langzaam de goede kant op. Ze werd dit weekend beloond met 2 gouden medailles. Tot slot waren er estafettes waarbij de 4 x 100 vrije slag meisjes junioren en dames senioren beide 3e werden. De heren 4 x 100 wisselsag ook het brons in ontvangst mochten nemen en de 4 x 100 wisselslag meisjes junioren zelfs knap 2e werden.