De Grunte zwemt NK

Afgelopen zwemweekend werd in Leiden het NK voor de minioren gehouden. De top 20 van Nederland per leeftijdscategorie werd hiervoor uitgenodigd. Maar liefs 4 zwemmers van De Grunte uit Hardenberg hadden zich hiervoor geplaatst.

Zaterdag beet Jesse Zweers het spits af. Net herstellende van een longontsteking en een voorzichtige trainingsweek achter de rug had hij zaterdag een behoorlijk zwaar programma voor de boeg. Toch zwom hij de 100 meter borstcrawl knap dichtbij zijn persoonlijke record, met 1.10.02 werd hij 16e van Nederland. De 200 wisselslag kostte hem toch wat teveel energie, maar werd uiteindelijk alsnog 17e daar waar hij vorig jaar nog op de 22e plek eindigde. Voor de laatste afstand, 200 vrije slag, gooide hij alles er uit wat er nog in zat en dat werd beloond in een fraaie tijd van 2.41.31 en een 17e plek. Zeer knap voor deze gedreven zwemmer dat hij alsnog heeft kunnen deelnemen dit weekend!

De leeftijdsgenootjes Maud Kuipers en Hanne te Velthuis mochten starten op de 50 en 100 meter vrije slag. Op de 100 meter vrije slag waren de persoonlijk records nog vers. Maar beide dames slaagden erin om hier ver onder te duiken. Maud eindigde in een super tijd van 1.13.64 op de 11e plek. Hanne debuteerde op dit NK. In een tijd van 1.14.41 deed ze het uitstekend en kwam op de 14e plaats terecht. De dames staan nu bovenaan in de top van Overijssel. De 50 vrije slag was er weer een persoonlijk record voor Hanne, in 34.02 steeg ze een plekje omhoog en eindigde 16e. Voor Maud kwam er 34.30 op de klokken en werd 18e.

Amylynn Zweers stond reserve op de 100 meter rugcrawl maar mocht helaas niet starten dit weekend, wel weet ze wat haar doel is voor het komend NK dat in juni gehouden wordt.

Auteur: Chantal Meijerink