De Grunte zwemt Miniorencircuit in Wierden

Afgelopen zaterdag zwommen de minioren van zwemvereniging De Grunte een miniorenvoorronde in Wierden.

De dames Ruth Hilgen en Marit van Dalen beten de spits af met de 400 m vrije slag. Hierbij zwommen ze beiden zo’n 15 seconden van hun tijd af, wat een goede prestatie is.

Hierna waren Kim Leideman, Aleid te Velthuis en Ismay Lichtendonk aan de beurt om deze slag te zwemmen. Ook hier werden mooie PR’s gehaald en Ismay haalde de eerste plaats en ging dus met een gouden medaille naar huis.

Ook de jongere zwemmers haalden prima resultaten tijdens deze wedstrijd. Vele PR’s werden gehaald. Tevens moesten Laura Pullen, Roxan Wind, Lienke Pouwels, Yente Hallink, Eline Pullen en Vince van der Pal een nieuwe afstand zwemmen. Is toch best spannend, maar ze deden het prima en konden terugkijken op een geslaagde middag.

Vince van der Pal had zich voorgenomen de 50 m vrij te zwemmen onder de 40 seconden en dat is hem gelukt! Een mooie nieuwe tijd van 39.21 seconden.

Ook Kim Bakker leverde een goede prestatie op deze slag. Ze liet een verbetering zien van 144%. Bij de 100 m wisselslag wist ze zelfs zo’n 22 seconden van haar tijd af te zwemmen.

De jongste van de club, Leyona Lichtendonk, zwom ook weer een mooie wedstrijd.

Bij deze wedstrijd werd ook een official, Mirjam Lichtendonk, beoordeeld en zij heeft deze test doorstaan. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat.

Al met al weer een prima wedstrijd voor De Grunte.

Auteur: Anja Leideman