De Grunte zwemt limietwedstrijd in De Slag

Afgelopen zaterdag werd er in eigen bad een limietwedstrijd georganiseerd. Er stonden 50, 100 en 400 meter nummers op het programma.

En wie de verslagen op de site volgt weet dat de zwemmers al behoorlijk wat PR’s gezwommen hebben dit seizoen. Zaterdag kwamen daar nog eens 41 stuks bij. Grootste verbetering kwam op naam van, inmiddels een bekende, Nathanael Mulder. Hij ging van 47 naar 39 seconden op de 50 meter rugcrawl. Er werd door meerdere zwemmers goed gezwommen op deze afstand. Zo ging Ian van der Pal van 45 naar 37 seconden en Chiel Bouwman van 39 naar 35 seconden. Bij de dames waren het Lieke Reinders, Melissa de Lang en Rosalie ter Buurkes die op deze afstanden PR’s noteerden. Op de 50 meter vrije slag ging het ook hard. Zo ging Sandra Pouwels naar een mooie 37.19, Marit van Dalen naar 36.36, zwom Lyanne Eilander een 33.17, Laura Dekker naar een mooie 32.73 en werd het voor Jasmijn zelfs een 31.75 seconden. Bij de heren was het Vince van der Pal die een keurige 34.13 noteerde. Kim Leideman heeft een wat moeizame seizoenstart ivm een enkelblessure, zaterdag keerde ze dit volledig om en zwom ze twee mooie PR’s. De 100 meter nummers gingen bijna alle starts de boeken in met een PR, helaas waren op deze nummers ook een aantal zure diskwalificaties.

Op de laatste afstand, de 400 meter vrije slag had De Grunte 18 start, 2 zwemmers zwommen deze afstand voor hun eerste keer. De overige zwemmers wisten gezamenlijk maar liefst 365 (!!!!) seconden van hun beste tijden af te zwemmen. De grootste verbeteringen kwamen op namen van Marit, Lieke en Chiel. Ze zwom allen bijna een minuut van hun tijd af. Bij de heren werd het een spannende race tussen Robin Leideman en Jelle Dekker. Robin wist uiteindelijk het programmanummer winnend af te sluiten met een mooie pr van 4.31.90

Auteur: Chantal Meyerink