De Grunte zwemt limieten in Vriezenveen

Afgelopen zaterdag werd in Vriezenveen het 2e deel van de limietwedstrijden georganiseerd. In het verouderd zwembad werd er wisselend gepresteerd. De helft van de gezwommen afstanden konden als PR genoteerd worden. Hoogtepunten waren de 3 gezwommen regiolimieten.

Robin Leideman greep zijn kans zaterdag op de 50 meter vlinderslag. Hij dook voor het eerst onder de 30 seconden en pakte zijn 5e limiet voor de regiokampioenschappen. Ook voor Vince van der Pal was het wederom raak zaterdag. Hij zwom een mooie tijd op de 50 meter schoolslag, wat ook voor hem zijn 5e limiet betekend. Kim Bakker was al in het bezit van de 50 en 100 meter schoolslag, zaterdag voegde ze de 200 meter daaraan toe. Zij mag in november gaan debuteren op de Overijsselse regiokampioenschappen.

Meerdere PR’s konden genoteerd worden door Daan Tangenberg, Cornalijn Ramaker, Michelle Mulder en Marit van Dalen. Kristel van den Akker was de enige zwemster die maar liefst 3 PR’s zwom. Lyanne Eilander dook op de 50 meter schoolslag voor het eerst onder de 40 seconden, ze kwam nét te kort voor een Regio limiet.