De Grunte zwemt Lange Afstandscompetitie te Vriezenveen

Afgelopen zaterdag werd er in Vriezenveen een lange afstanden wedstrijd georganiseerd. Voor vele leden was het de eerste keer dat ze hieraan deelnamen. Meerdere leden wisten in één race meerdere persoonlijke records te verbeteren, een prestatie op zich.

De zusjes Plas beten het spits af op de 1500 meter vrije slag. Ze waren de enige dames die deze afstand aan durften. Lianne Plas heeft deze afstand meerdere malen gezwommen, halverwege zwom ze al een pr op de 800 meter vrije slag. Uiteindelijk ging ze van 22 minuten naar een mooie tijd van 20.44.10. Voor het jongere zusje Jasmijn was het de eerste keer. Met een prima verdeelde race zwom ook zij al een persoonijk record op de 800 meter en werd de eindtijd een prima 22.50.93 seconden.

Nadien stond de 400 meter wisselslag op het programma. Voor Ruth, Laura, Esmee, Sandra en Jolien was het de eerste keer, en hebben mooie tijden neergezet. Esmee Stroeve was de snelste met een tijd van 6.41.58 seconden. Caithlyn Plaggemarsch was de jongste deelnemer van De Grunte. Ze zwom een 400 meter vrije slag. Ze ging voortvarend van start met zelfs een pr op de sprintafstand, 50 meter. Ook werd het een pr op de 100 en 200 meter. Uiteindelijk zette ze een uitstekende tijd onder de 7 minuten neer. Stan Minke en Nathanael zwommen ook een 400 meter. Het was Stan die eerste werd met 6.54, om 7.00 min voor Nathanael.

Tot slot werd nog de 800 meter vrije slag gezwommen. De Grunte had hierop 4 deelnemers. Anouk Odink zwom nét iets boven haar persoonlijk record. Lyanne Eilander zwom de 800 meter voor de eerste keer, het werd een persoonlijk record op de 400 meter en een prima tijd van 12.07.33. Jelle Dekker en Robin Leideman waren aan elkaar gewaagd, tot 400 meter lag Jelle voor met een marge van 4 seconde ten opzichte van Robin. Leideman bleek toch nog een sprintje over te hebben en sloot deze afstand winnend af in een clubrecord. Jelle werd tweede, met een prima tijd onder de 10 minuten.

Auteur: Chantal Meyerink