De Grunte zwemt laatste competitieronde

Afgelopen zaterdag zwom de selectie van De Grunte zijn laatste competitieronde van het seizoen. Na drie rondes stond de club op een 27e plaats. Nog niet alle uitslagen zijn bekend, maar het lijkt erop dat goede prestaties ervoor zorgen dat de club toch nog iets gaat stijgen in de ranglijst.

Er werden 34 persoonlijke records gezwommen. Yente Hallink zette de grootste verbetering van de dag op papier. Ze zwom naar een mooie 44.59 seconden op de 50 meter vlinderslag. Jelle Dekker zwom een clubrecord van 2008 uit de boeken. Op de 100 meter vrije slag dook nog nooit een zwemmer van De Grunte onder de 57 seconden. Hij zette een geweldige 56.77 op de klokken. Het clubrecord op de 200 meter rugcrawl stond al op zijn naam. Hij scherpte deze zaterdag aan met ruim 2 seconden. Het werd een mooie 2.19.23 seconden. Zijn zusje Laura zwom zowel op de 50 als 100 meter schoolslag een persoonlijk record. Alyssa Eilander zwom ook deze wedstrijd twee mooie PR’s, vooral de 1.30.34 op de 100 vrije slag is een goede tijd. Jolien Pouwels en Esmee Stroeve wisten beide hun 100 meter schoolslag tijd te verbeteren en zwommen ook knap als tussentijd op de 50 meter een PR. Sandra Pouwels zwom 10 seconden van haar 200 meter vrije slag af, ze bleef nog maar net iets boven de 3 minuten steken. Ook op de schoolslag verbeterde ze haar beste tijd. Daan Tangenberg staat hoog in het puntenklassement als het gaat om het aantal persoonlijke records dit seizoen, hij voegde er zaterdag nog maar eens twee bij. Chantal Meyerink, Lianne Plas en Jelle Dekker wisten al hun gezwommen races winnend af te sluiten. Chantal en Lianne zwommen twee persoonlijke records. Lianne zwom daarbij naar een mooie 1.03.80 op de 100 meter vrije slag. Oud-zwemmer Hugo Herbers maakte afgelopen zaterdag zijn ‘comeback’ bij De Grunte. Vier jaar geleden verliet hij de club in verband met zijn studie in Groningen. Zijn oude PR’s waren bewaard gebleven in het archief. Hij liet behoorlijk van zich spreken en had een flink aandeel in de punten voor de club. Hij zwom naar 3 persoonlijke records en zelfs een eerste plek op de 200m vlinderslag. Hij was vooral verrast op de 50 meter vrije slag, hij dook voor het eerst onder de 28 seconden.

Het is zeker dat De Grunte volgend seizoen gaat degraderen naar de 1e districtsklasse van regio oost. De selectieleden zien dit positief in en zullen gaan strijden voor een mooie plaats in de top van deze klasse.