De Grunte zwemt eerste competitieronde en Vijfkamp

Zaterdag 26 september zwommen 31 leden van De Grunte de eerste wedstrijd van de 4-delige competitie. De Grunte komt ook dit jaar weer uit in de landelijke C-competitie.

Door vertrek van een aantal leden zal de groep hard moeten strijden om de plek in deze klasse te willen behouden. Afgelopen zaterdag lukte dat goed, met nog maar een paar trainingsweken achter de rug en een aantal afmeldingen wegens blessures werden er wel 27 persoonlijk records gezwommen. Grootste verbetering kwam op naam van Robin Leideman, hij zwom maar liefst 14 seconden van zijn beste tijd op de 200 meter schoolslag af. Lianne Plas, Jasmijn Plas, Yente Hallink en Marit van Dalen wisten al hun te zwommen afstanden om te zetten in persoonlijk records. De seniorenzwemmers hadden een zwaar programma, een aantal leden klommen maar liefst 5 keer het startblok op. Toch wisten Laura Wesselink, Frank Meier en Chantal Meyerink hun tijden scherper te stellen. Jorian Kiela liet van zich spreken op de 100 meter schoolslag, hij zwom een tijd van 1.25.57 seconden. Hoe de zwemmers het gedaan hebben wordt volgende week bekend gemaakt. De volgende ronde wordt op 14 november in Hardenberg gezwommen.

Vijfkamp

De jongste zwemmers streden in Hardenberg tijdens een vijfkamp wedstrijd. Het was de allereerste wedstrijd in het nieuwe zwembad De Slag. Dat er goed gezwommen werd blijkt wel uit de uitslag. Van de 27 starts eindigde er maar liefst 24 in een persoonlijk record. Marij Abbink, Roos Jongsma en Senne Ekkel mochten het spits afbijten op de 25 meter nummers. Voor Roos en Senne was het hun eerste wedstrijd, ze deden het prima en zette meteen keurige tijden neer. Ook Marij deed het uitstekend, ze verbeterde op alle 3 de afstanden haar beste tijd. Suze Ekkel zwom tijdens haar eerste wedstrijd 50 meters, ook zij zette mooie tijden neer. Lotte Aufderhaar mocht twee keer zwemmen, ze verbeterde haar tijd fors zowel op de rugcrawl als de schoolslag. Lienke Pouwels, Kim Bakker en Eva Havelaar haalden heel wat seconden van hun schoolslag af. Tom Schotkamp werd twee keer eerste en ook hij verbeterde 3 keer zijn persoonlijk record. Dinand ophof werd 3e op de 50 meter rugcrawl, en Luuk Tangenberg deed dat op de 50 meter schoolslag. De miniorenzwemmers kunnen tevreden terugkijken op hun eerste seizoenswedstrijd.

Auteur: Chantal Meyerink