De Grunte zwemt 1e Minioren Junioren Circuit

Afgelopen zaterdag zwommen 13 zwemmers van De Grunte het eerste deel van het minioren junioren circuit in Dedemsvaart. Dit jaar heeft de KNZB challenges toegevoegd aan het programma, waarbij de zwemmers een uitdaging aan kunnen gaan.

Voor de jongste zwemmers begon de wedstrijd met zo’n challenge. Annemiek Back, Gwen Schuur, Abe Pasop en Jayden Post gingen de uitdaging aan om binnen 25 meter borstcrawl twee koprollen te maken. Ze haalden deze uitdaging met verve. Ook aan het eind van het programma stond er voor hun een uitdaging op het programma, 50 meter borstcrawl benen. Annemiek was het snelst van De Grunte en werd in het totaal programma 2e. Tussendoor zwommen Annemiek en Gwen een 100 wissel en 50 vlinderslag waarbij Gwen 1e werd op de wissel, tweede op de vlinderslag en Annemiek tweede op de wisselslag. Jayden en Abe hadden alleen concurrentie van mekaar. Abe zwom tweede dikke PR’s en won de 100 meter rugcrawl. Jayden won de 100 meter vrije slag met een seconde verschil ten opzichte van Abe.

In de leeftijdscategorie meisjes 2009 kwamen Hanna Willering, Joelle van Schooten en Desiree Dresschler aan de start. Hanna kon wegens gezondheidsklachten ruim 9 maand niet aan de start verschijnen, maar was er zaterdag weer en hoe! Ze wist knap in de top 3 te eindigen van de 100 meter wisselslag. Desiree werd met een mooie tijd op de 100 meter schoolslag tweede en Joelle werd op de 100 meter rugcrawl knap 3e. De dames wisten op al hun gezwommen afstanden PR’s te zwemmen, zelfs op de 50 meter tussentijden. Bij de jongens 2008 en 2009 zwommen Rinse de Jonge, Niek Eissink en Jan Kemkes. Niek werd twee keer tweede op de 100 meter rug en wisselslag, Rinse werd twee keer 3e. Jan kon ivm een arm blessure niet volledig alles geven, toch zwom hij een mooie PR op de 100 meter rugcrawl. De dames en heren van 2008 en 2009 kregen als uitdaging om minimaal 10 meter een onderwaterfase te maken. Niek wist in het gehele deelnemersveld tweede te worden.

Junioren

Elina Hendriks behoort tot de junioren 1. Zij mocht starten op de 200 vrije slag en 100 wisselslag. Er gingen maar liefst 10 seconden van haar beste tijd op de vrije slag af.

Rens Minke en Luuk Tangenberg waren de oudste deelnemers (junioren 2). Beide zwommen dikke PR’s op de 200 meter schoolslag. Rens wist in die ene race zijn 50 én 100 meter beste tijden te verbeteren. Rens werd 2 keer 1e en Luuk twee keer 2e.

De junioren uitdaging was een 100 meter borstcrawl benen. Luuk liet zien dat er met zijn beenkracht en uithoudingsvermogen niks mis is en zette een mooie tijd neer waarbij hij eerste werd.

Medailles werden verdeeld in een eindklassement. Rens, Jayden en Abe gingen naar huis met goud. Niek, Luuk, Gwen mochten het zilver in ontvangst nemen. En brons was er voor Annemiek.