De Grunte zakt op de ranglijst na nieuw verlies

De derde uitwedstrijd op rij levert opnieuw verlies op. In een gelijk opgaande wedstrijd weet De Grunte het hoofd niet koel te houden in de beslissende 3e en 4e periode. Met 11-6 word er verloren van Thethis uit Bemmel.

Na een kleine 1,5 uur rijden, treft De Grunte de nummer 8 uit de competitie. In het smalle bad komt De Grunte op achterstand. Een schot verdwijnt strak in de hoek, 1-0. Het antwoord volgt snel. Niek Wesselink scoort vanaf de midvoor-positie. Vervolgens is het twee maal Ruud Wesselink die van afstand strak in kruising weet te scoren, 1-3. Nog voor het einde van de 1e periode scoort Thetis de aansluitingstreffer, 2-3. De kansen zijn er in de 2e periode maar beide teams missen kansen. In de laatste minuten is het echter toch raak, 2-4 via Niek Wesselink. De marge weer naar twee doelpunten. Via een man-meer en een counter aanval komt Thetis terug op gelijke hoogte, 4-4. In de 3e periode wordt De Grunte enkele keren teruggefloten in de aanval. Door aanhoudend commentaar te leveren op deze beslissingen, ziet de scheidsrechter geen andere keuze om Niek Wesselink uit het bad te sturen. Hij mag wel vervangen worden waardoor De Grunte niet met een man minder te staan komt. De Grunte verliest de grip op de wedstrijd en het vertrouwen. De scherpte ontbreekt en keeper Mathieu Meerlo ligt verkeerd gepositioneerd waardoor Thethis eenvoudig weet te profiteren, 5-4.

Enige hoop komt terug wanneer Mathijs Lansink de 5-5 op het scorebord zet. Maar Thethis voelt het vertrouwen en loopt eenvoudig uit naar 8-5. In de 4e, en laatste periode weet De Grunte het tij niet te keren. Thetis speelt lange aanvallen waardoor de tijd voorbij vliegt. Sterker, het weet zelfs uit te lopen. Voor De Grunte weet Martijn Breukelman, met een hard schot, nog iets terug te doen. In de laatste minuut van de wedstrijd verliest De Grunte Tim Knegtering nog na een handgemeen met de tegenstander. Hij is er volgende week niet bij wanneer De Grunte afreist naar Nijmegen. Door het verlies van vandaag, zakt De Grunte een plek op de ranglijst en staat het nu 6e.

Auteur: Mathieu Meerlo