De Grunte wint nachtmarathon

Afgelopen vrijdagavond was het weer zover. Voor de 8e keer op rij organiseerde De Grunte in hun thuisbad De Slag de Nachtmarathon. Van 19.00 tot 07.00 uur zwommen 7 teams naar maar liefst ruim 383 kilometer!

Er was deelname uit Deventer, Steenwijk, Steenwijkerwold, Rijssen en Genemuiden. De Grunte nam deel met twee teams. De teams bestonden uit 10 tot 12 deelnemers. Na elke 10 minuten wordt er gewisseld van zwemmer. Het doel is om met je vereniging de meeste meters binnen die 12 uur te zwemmen. Het werd een spannende strijd tussen De Grunte 1 en Steenwijk ’34. In het laatste deel van de nacht wist De Grunte toch iets uit te lopen en won uiteindelijk met een verschil van 750 meter ten opzichte van Steenwijk. De IJssel uit Deventer werd 3e. Ook waren er individuele prijzen te verdienen voor de dames/heren die gemiddeld de meeste meters binnen 10 minuten konden zwemmen. Bij de heren wist van De Grunte Sepp Kalter en Jelle Dekker precies evenveel meters te zwemmen. Ze kwamen beide uit op twee keer 850 meter, en 5 keer 800 meter. Hiermee werden ze 1e. Bij de dames werd Chantal Meyerink tweede met een gemiddelde van 740 meter.

Thema dit jaar was ‘WHITEPARTY’. ‘Dokter Lieke’ en ‘een duitse zanger’ van De IJssel mochten de prijzen voor het best verkleed in ontvangst nemen.

De uitslag en de foto’s staan ook op de site.

Auteur: Chantal Meyerink