De Grunte wint met ruime cijfers van de Houtrib

Na het verlies van vorige week tegen Flevo, stond er afgelopen zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal werd er wel gewonnen, met 12-3 won De Grunte overtuigend.

Zonder coach Henry Regelink aan de kant, trad De Grunte 1 aan tegen de Houtrib uit Lelystad. Een middenmoter in de 1e klasse district. Voor De Grunte de kans om, bij winst, wat dichter bij de middenmoot te komen. De Grunte begon scherp aan de wedstrijd, binnen enkele minuten werd er een voorsprong opgebouwd van 3 doelpunten. In een tegenaanval weet de Houtrib ook van zich te laten gelden, 3-1. Het spel gaat over en weer met vele doelpunten tot gevolg, eindstand 1e periode is 5-3. In de 2e periode word er iets minder gescoord, echter zijn de kansen er wel voor De Grunte om uit te lopen. In de rust worden deze en andere situaties aan het licht gebracht door gelegenheid coach Mathijs Lansink die omwille van een blessure niet kon deelnemen aan de wedstrijd.

Het resultaat daarvan is zichtbaar in de 3e periode, De Grunte loopt uit naar een 8-3 voorsprong. Deze voorsprong komt de Houtrib niet meer te boven. Ondanks een aantal kansen weten zij niet meer te scoren. Met nog een seconde op de klok, krijgt De Grunte nog een vrije bal net over de middellijn. Met een hard schot schiet Ruud Wesselink nog één maal op doel. Laconiek verdedigen van de keeper uit Lelystad resulteert in een komisch eind van deze strijd. Met 12-3 overwinning tankt De Grunte 1 vertrouwen. Overige doelpuntenmakers aan de kant van De Grunte: Louwrens Engbersen, Niek Wesselink, Wouter Scholten en Martijn Breukelman.