De Grunte verspeeld voorsprong en verliest van ZEW

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar eindigt voor De Grunte in een kleine domper. Uit traden ze afgelopen zaterdag aan in Ermelo tegen ZEW. Een voorsprong van 2-5 kon niet worden vastgehouden waardoor De Grunte uiteindelijk verliest met 14-8.

Helemaal ongeschonden uit de winterstop komt De Grunte niet. Louwrens Engbersen en Mathijs Lansink zijn beiden geblesseerd. Ondanks de afmelding weet Mathijs Lansink alsnog net op tijd zich wedstrijd fit te melden. Nieuwkomer Thomas Lennips heeft definitief een plek in het 1e weten te bemachtigen. Zo ook is Niek Wesselink weer terug in de gelederen.

Een goede start aan de kant van De Grunte in de 1e periode. De lijn zetten ze door in de 2e periode waarbij ze op een 2-5 voorsprong weten te komen. ZEW krijgt vervolgens ook de kansen en weet ze goed af te ronden. Kleine fouten in de verdediging van De Grunte helpen daar aan mee. In de aanval weet De Grunte niet te scoren waardoor ZEW in de 2e periode langszij weet te komen, 7-5. Ruggen worden gerecht in de periode rust en met succes. De Grunte pakt binnen de minuut de aansluitingstreffer en vervolgens ook een man-meer situatie. De kans om op gelijke hoogte te komen. Fout inspelen van de aanvaller slaat meteen de kans af. Binnen de minuut krijgt De Grunte opnieuw een man-meer situatie. De inzet die daar op volgt word echter gered door de keeper. In de aanval daarop volgend , krijgt ZEW een strafworp toegekend. Deze word onberispelijk raak geschoten en daarmee de voorsprong weer vergroot naar 8-6. Enkele aanvallen later krijgt ZEW opnieuw een strafworp, echter word deze gered door de keeper van De Grunte. De Grunte komt niet meer in haar spel en het is ZEW wat met goede aanvallen weet uit te lopen naar een comfortabele overwinning. Met het verlies van 14-8 weet De Grunte waar het zich de komende maanden op richten kan: voorkomen weg te zakken in de degradatiezone. De tijd zal het leren.

Auteur: Mathieu Meerlo