De Grunte succesvol in Open Water

Zeven zwemmers van De Grunte deden mee aan het Noord-Nederlands kampioenschap zwemmen in het Open Water. Dit kampioenschap werd gezommen in kanalen en vijvers, en vond plaats over meerdere wedstrijden. Waar sommigen het water uit klommen van de kou, finishten alle Grunte-leden op goede posities.

Esmee Bakker eindigde in een sterk bezet veld op de 1000 meter vrije slag als 10e van Noord-Nederland. Demy Mollen werd in dezelfde categorie zelfs 7e. Chantal Meijerink werd na twee goed verlopen tijdraces 2e van de noordelijke provincies op de 500 meter schoolslag. Ook werd zij nog 2e op de 1000 meter vrije slag. Vlak achter Chantal eindigde Laura Wesselink op een mooie 4e plaats. Laura zwom ook nog in een ander programma de 1000 meter vrije slag en werd daarin 5e. Myrthe Meier mag zich zelfs kampioen van Noord-Nederland noemen op de 500 meter vrije slag. Na 3 goede races was dit ook terecht, want Myrthe zwom telkens voor in het veld. Ook Nathalie Herbers kan terugkijken op een geslaagd Noord-Nederlands kampioenschap. Zij werd daar 3e op de 1000 meter vrije slag. Hugo Herbers, de enige heer in het gezelschap, bereikte een 2e plek in zijn leeftijdscategorie op de 1000 meter schoolslag.

De dank van de zwemmers gaat uit naar Hennie Mollen, die hen heeft bijgestaan bij de trainingen en bij de wedstrijden.

Auteur: Hugo Herbers