De Grunte sterk op limietwedstrijd

Zaterdag 24 september stond er in Rijssen de eerste limietwedstrijd op het programma. De jeugdzwemmers van De Grunte kwamen hier in actie. Net als vorige week werden er weer heel wat PR’s scherper gesteld. Van de 43 starts eindigden er 32 in een verbetering. Opnieuw een goede oogst voor De Grunte, en dat nog maar in het begin van het seizoen.

Nathanael Mulder schreef de grootste verbetering op zijn naam. Hij verbeterde zijn 50 meter vlinderslag met ruim 6 seconden. Opvallende prestaties konden genoteerd worden op naam van Jelle Dekker, voor hem was het zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Op de 100 meter rugcrawl haalde hij maar liefst 3 seconden van zijn beste tijd af en eindigde hij nét boven de 1 minuut met 1.00.16 seconden. Ook de 200 meter vrije slag liet hij van zich spreken. Met 2.05.21 noteert hij een nieuw clubrecord op zijn naam. Marit van Dalen, Lieke Reinders en Daan Tangenberg trainen dit jaar voor het eerst in de jeugd selectie.

Zaterdag worp dat gelijk zijn vruchten af met allen 3 dikke nieuwe PR’s! Bij de dames geboren in 2003 kwamen wederom opvallende prestaties op naam van Laura Dekker en Jasmijn Plas. Beide dames zwommen weer 3 nieuwe PR’s. Jasmijn zwom een mooie 1.10.81 op de 100 meter vrije slag. Bij Laura viel de 38.92 op de 50 meter vlinderslag het meest op. Lyanne Eilander haalde heel wat seconden op de 200 vrije slag van haar PR af. Lianne Plas kwam vorige week al dicht bij haar beste tijden, afgelopen zaterdag werd het een mooie verbetering op de 100 meter vrije slag. Haar nieuwe tijd is 1.03.23. Chiel Bouwman zwom goed naar 2 PR’s, hij noteerde een mooie tijd op de 50 meter vlinderslag. Robin Leideman zwom op dezelfde afstand een mooie 30.86.

Auteur: Chantal Meyerink