De Grunte start met gelijkspel

Op zaterdag 23 september opende het eerste herenteam van De Grunte het waterpoloseizoen met een thuiswedstrijd tegen ZEW uit Ermelo. Nieuw in het team is Louwrens Engbersen. Hij komt over van de heren 2, Rick Edelijn is de nieuwe aanvoerder

De heren begonnen sterk. De bal werd bij de start van de eerste periode meteen gewonnen en omgezet in een doelpunt. Niek Wesselink kon via de midvoorpositie raakschieten, 1-0. De aanval van ZEW leidde echter het tegendoelpunt in. Een defensieve fout werd zwaar genoeg bevonden om een strafworp toe te kennen. Deze werd feilloos benut, 1-1. Via Niek Wesselink en Tim Knegterink liep De Grunte uit naar 3-1. In de laatste minuut van de eerste periode deed ZEW nog iets terug, 3-2. In de tweede periode kwam ZEW op gelijke hoogte door een man-meersituatie goed uit te spelen. Meerdere aanvallen van De Grunte leverden geen doelpunt op, alleen Niek Wesselink wist nog te scoren: 4-3.

Na rust kwam De Grunte tot twee maal toe op achterstand. ZEW maakte de kansen af waar De Grunte ze liet liggen. Toch wist Ruud Wesselink in de laatste seconden van de periode de 6-6 te maken.

Ook in de laatste periode nam ZEW een voorsprong, het kreeg zelfs de mogelijkheid uit te lopen via een strafworp. Deze werd echter gekeerd door keeper Mathieu Meerlo. Een aanval later maakt De Grunte de 7-7. Beide teams kwamen in de laatste minuten niet meer tot scoren. Het eerste punt is binnen voor De Grunte, maar het gevoel dat er meer te halen was, overheerste na de wedstrijd.

Auteur: Mathieu Meerlo