De Grunte presteert uitstekend op NJK

Afgelopen weekend was het dan zover, het NK in Amsterdam voor de juniorenzwemmers van zwemvereniging De Grunte. 5 zwemmers hadden de afgelopen maanden maar liefst 18 limieten bij elkaar gezwommen, een prestatie wat nog nooit eerder is geleverd in de geschiedenis van De Grunte.

Jesse Zweers kwam uit in de categorie junioren 1. Hij debuteerde op zijn eerste officiële NK. Vrijdag beet hij het spits prima af door een ruime pr te zwemmen op de 50m vrije slag in 29.16 seconden en een mooie 18e plaats. Zaterdag zwom hij 4 seconden van zijn 200m vrije slag af, in een tijd van 2.20.30 werd hij keurig 14e. Op de 100m rugcrawl werd het een 15e plaats en de 100m vrije slag een 17e plek van Nederland. Ook Hanne te Veldhuis en Maud Kuipers kwamen uit in de categorie junioren 1. Beide dames hadden vier limieten op zak, en beide op dezelfde afstanden. Vrijdagochtend begonnen ze met het zware nummer, de 400m vrije slag. De dames gaven elkaar niet veel toe en het was Hanne die uiteindelijk net voor Maud eindigde in 5.36.46 om 5.26.48 seconden. Op de 200m vrije slag werden ook de tijden verbeterd. Voor Hanne werd het een uitstekende 2.29.39 en een 14e plaats, Maud zwom naar 2.33.17 en een 27e plek. Op de 200m wisselslag eindigde Maud voor Hanne met de tijden 2.56.00 en 2.56.73. Tot slot zwommen ze de 100m vrije slag. Ook hier gaven de trainingsmaatjes elkaar niet veel toe. Maud kwam iets sneller bij de finish in een tijd van 1.09.67 eindigde ze 36e, voor Hanne werd het een 1.09.79 en een 40e plaats. De oudste dames Myrthe Meier en Lotte Breukelman, uitkomend in de categorie junioren 3 waren gebrand om goede prestaties neer te zetten. Voor hen was het alweer de 5e NK op rij wat al een prestatie is om er elke keer weer bij te zijn. Lotte Breukelman kwam uit op de 50m vrije slag. De limiet was begin van het seizoen al binnen gehaald. Een lange periode lukte het haar niet om onder de 30 seconden te zwemmen. Vrijdag zwom ze weer een keurige 29.74 seconden en een prima 44e plaats in het grote deelnemersveld. Myrthe begon dit weekend met de 400 meter vrije slag. Haar tijd eindigde net boven haar pr, wel werd ze keurig 12e. Op de 100 meter vrije slag, 200 meter vrije slag en wisselslag verbeterde ze keurig al haar persoonlijk records in respectieve tijden van 1.00.63, 2.15.31 en 2.36.34 en eindigde ze uitstekend 7e, 11e en 23e. Klapper op vuurpijl was de 50m vrije slag. Ze was als 5e gekwalificeerd. Ze haalde alles uit de kast en zwom naar een mooi persoonlijk record van 27.49 seconden en een zure maar toch prachtige 4e plaats van Nederland. De getalenteerde juniorenzwemmers kunnen terugkijken op een uitstekend gezwommen weekend en kunnen zich weer gaan voorbereiden op het volgend NK wat gezwommen zal worden eind juni.

Auteur: Chantal Meyerink