De Grunte presteert tijdens Vijfkamp en Junioren/Jeugd circuit

De Grunte presteert tijdens vijfkamp

Afgelopen zaterdag zwommen 14 minioren zwemmers van De Grunte de 4e ronde van de vijkampwedstrijden. De prestaties waren boven verwachting goed, maar liefst 31 van de 37 starts eindigden in een persoonlijk record.

De grootste verbetering van de dag kwam op naam van Kevin van Dorp. Hij dook op de 50 meter vrije slag flink onder de 40 seconden en zette met 36.00 een keurige tijd neer. Hij werd hierop 2e. De 25 meter vlinderslag zwom hij voor de eerste keer, hij werd knap 1e. 1e plaatsen waren er ook voor Niek Eisink en Rinse de Jonge. Gwen Schuur en Hanna Willering wisten zelfs twee keer eerste te worden. Niek en Rinse wisten ook een keer 2e te worden, net als Abe Pasop op de 25 meter schoolslag. Annemiek Back, Jasper Dijkstra en Jayden Posten wisten 3e te worden. De wedstrijd werd afgesloten met een estafette 4 x 25 meter schoolslag, waarbij de jongste groep jaargang 2010 zwemmers Abe, Annemiek, Gwen en Jayden sneller waren dan de twee ploegen van jaartal 2008 en 2009.

Junioren/Jeugd circuit

Diezelfde dag vertrokken junioren en jeugd zwemmers naar Zwolle voor de 3e circuit van het seizoen. Het programma begon met de voorrondes waarbij zwemmers zich konden plaatsen voor de finales. Tussendoor werden kortere sprintafstanden gezwommen.

17 zwemmers wisten zich via de voorrondes te plaatsen voor de finales. Daarvoor moesten er wel zware nummers voor afgelegd worden. Zo zwommen Tom Schotkamp en Luca Aufderhaar voor het eerst de 200 vlinderslag en verbeterde Jelle Dekker op deze afstand het clubrecord. Sandra Pouwels, Lieke Reinders, Laura Dekker, Jasmijn Plas, Eva Havelaar en Lotte Aufderhaar waagde zich aan de 400 meter wisselslag. Ze wisten zich hier keurig doorheen te slaan. Het leverde voor hun allen een finaleplaats op. Grootste verbetering kwam op naam van Marij Abbink, zij zwom maar liefst 17 seconden PR op de 200 meter vrije slag. Mooie tijden waren er ook voor Eva Havelaar op de 100 meter vlinderslag en Jasmijn Plas, Marinke Mulder, Lienke Pouwels en Maaike Schrotenboer op de 50 vlinderslag. In de finale drongen 7 zwemmers door in de top 3. Jelle en Vince mochten het goud in ontvangst nemen. Lotte, Luca en Robin Leideman werden tweede. Brons was er voor Laura Dekker en Tom. Taco Hengstman werd net 4e. Hij zwom daarvoor wel een dikke persoonlijke record op de 200 meter schoolslag.