De Grunte presteert sterk en stijgt naar top-3 in de competitie

Afgelopen zaterdag stond de 3e competitieronde op het programma. Na ronde 1 stond de club 7e, na ronde 2 zelfs 4e. Het gaat nog een spannende strijd worden. Het lijkt erop dat De Grunte deze ronde winnend afsluit! Ook is zeker dat De Grunte in de totaalrondes minimaal naar de 3e plek stijgt!

Wat al vast staat is dat er mooie prestaties neer werden gezet. Er werden maar liefst 60 persoonlijke records verbeterd en er konden zelfs twee nieuwe clubrecords genoteerd worden. Ook kwamen oud-leden weer in actie. De grootste verbetering kwam op naam van Laura Dekker, ze zwom naar een dikke PR op de 100 meter wisselslag.

De wedstrijd begon met een 4×100 wisselslag waarbij de dames Melissa de Lang, Chantal Meyerink, Rosalie ter Buurkes en Lianne Plas allen goede tijden neerzetten. Ze zwommen twee weken geleden samen naar 5.07.36, nu werd het 4.53.32! Robin Leideman was ook goed op dreef. Hij verbeterde niet alleen zijn tijd op de 200 wisselslag maar ook op de 100 rug zette hij met 1.07.02 een mooie tijd neer. Ook Ian van der Pal en Nathanael Mulder verbeterden hun beste tijden op deze afstanden. Stan Minke kwam na een half jaar erachter dat hij toch niet zonder het mooie zwemmen kan en keerde weer terug in de groep. Met twee PR’s liet hij meteen weer van zich spreken.

Bij de jongere zwemmers viel Alyssa Eilander het meest op. Ze ging met 47.71 voor het eerst onder de 50 seconden op de 50 meter vlinderslag en zette een uitstekende 1.19.22 neer op de 100 meter vrije slag. De 1 jaar jongere Lotte Aufderhaar zat op de vlinderslag niet ver verwijderd van Alyssa, met 48.81 noteerde ze een keurige tijd. Eva Havelaar wist op deze afstand haar tijd van vorige week wederom scherper te stellen met 3 seconden. Marij Abbink was de jongste in het veld, ze kon prima met de dames van 2006 meezwemmen. Ze zette mooie tijden neer op zowel de vlinderslag als de vrije slag. Lienke Pouwels verbeterde ook haar twee beste tijden. Op de 100 meter vrije slag nadert ze dicht de 1.30 minuut grens. Bij de oudste zwemmers werden de trainingsmaatjes Bart Veurink en Hugo Herbers na ruim 6 jaar weer herenigd. Hugo zwom dit seizoen al eerder wedstrijden voor De Grunte, voor Bart was het weer de eerste sinds lange tijd. Ze gingen gelijk de strijd met elkaar aan en zwommen naar prima tijden. Vooral op de 200 schoolslag wist Bart zijn oude PR met maar liefst 36 seconden te verbeteren. Ook Hugo verbeterde zijn tijd, en zette een mooi 2.54.30 op de klokken. Roy Tettero zorgde voor de punten op de 100 meter vrije slag. Bij de oudste dames noteerde Chantal Meyerink het clubrecord op de 200 meter schoolslag, het werd nog nét een tijd boven 2.50 seconden. Laura Wesselink zorgde voor de overige punten in deze jaargang. Ze zwom na lange tijd weer een 1.15 op de 100 meter vrije slag. Cornalijn Ramaker wist met 1.18 haar PR op diezelfde afstand mooi te verbeteren.

11 maart wordt de laatste competitieronde te Genemuiden gezwommen. De Grunte heeft als doel de top-3 te behouden.

Overzicht tussenstand

1e klasse Regio Oost, bron: KNZB

Auteur: Chantal Meyerink