De Grunte presteert op miniorenwedstrijd

Afgelopen zaterdag werd er in Zwolle een miniorencircuit georganiseerd. Door vele afmeldingen, onder andere door corona, kwam De Grunte uiteindelijk met 8 fanatieke zwemmers aan de start. Ze lieten flink van zich horen.

Het spits werd afgebeten door Hidde de Jonge, Abe Pasop, Gwen Schuur en Meike Hultink. Zij zwommen samen de 4 x 50 meter estafette. Abe beet het spits af in een prachtige 33.68 seconden op de 50 meter borstcrawl. Het team werd uiteindelijk 2e.

Kort daarna mochten Abe en Hidde starten met hun individuele afstanden in de oudste minioren categorie. Ze kwamen 3 keer aan de start. Abe zwom een fantastische 100 meter schoolslag, met een persoonlijk record van 5 seconden werd hij 1e. Op de 200 meter vrije slag dook hij voor het eerst ruim onder de 3 minuten grens, hierop werd hij 3e. Hidde is een jaar jonger, maar liet zich niet wegstoten. Ook hij zwom een keurige reeks met 3 mooie PR’s. Op de 100 meter rugcrawl wist hij knap 3e te worden. Beide heren hadden helaas een diskwalificatie op één gezwommen afstand, waardoor ze helaas niet meer mee telden in het eindklassement.

Gwen en Meike zijn junior 1, zij konden extra mee starten in het programma. Ze zwommen dezelfde afstanden als Hidde en Abe. Zij hadden geen tegenstand van andere verenigingen en konden met z’n tweeën de strijd aan. Meike zwom naar 2 mooie PR’s. Gwen kwam dichtbij haar persoonlijk record op de 100 meter schoolslag.

Bij de minioren 3 en 4 kwam Koen Hultink bij de jongens aan de start, en Fleur Brink bij de meisjes. Zij zwommen een 100 meter schoolslag, 100 meter wisselslag en 100 meter borstcrawl. Beide deden dit voortreffelijk, en noteerden op alle afstanden een persoonlijk record. Ze werden beloond met een mooie 2e plaats voor Koen in het eindklassement, en Fleur werd als jongste deelnemer knap 3e!

Tot slot zwom Pepijn Hutten zijn eerste officiële wedstrijd bij De Grunte, en hoe! Op zowel de 25 meter vlinderslag en 50 meter borstcrawl werd hij eerste. En dat betekend natuurlijk een 1e plaats in het eindklassement. Ook Delian van Dijk zwom in deze categorie. Na langdurige blessures mocht hij eindelijk weer op het startblok klimmen. Hij deed niet veel onder van Pepijn, en werd prima 2e.