De Grunte presteert goed tijdens eerste competitieronde

Afgelopen zaterdag werd de eerste competitieronde van het seizoen (2014-2015) gezwommen in Hardenberg. Na een geweldig kampioenschap vorig jaar mocht er dit jaar voor het eerst gestreden worden in de landelijke competitie. De vragen “Kunnen we dit aan?” en “Gaan we het redden dit jaar?” werden al snel beantwoord. Na de eerste ronde staat De Grunte op een prima 19e plek van de 30 verenigingen.

In zwembad De Marsch waren ook de zwemverenigingen uit Delftzijl en Windschoten aanwezig. 44 zwemmers van De Grunte deden hun uiterste best. Stan Minke kon de grootste persoonlijk record van de middag op zijn naam zetten. Met een verbetering van maar liefst 18 seconden op de 100m rugcrawl noteerde hij een prima prestatie.

De seniorenzwemmers hadden veruit het zwaarst programma van de dag. Maar liefst 5 maal mochten zij het startblok beklimmen op de niet minste afstanden: 400m vrije slag, 100m schoolslag, 100m wisselslag, 50m rugcrawl en als laatst de estafette. Persoonlijk records konden genoteerd worden voor Chantal Meyerink en Anouk Odink.

De jeugdzwemmers zwommen 200 en 100 meters. Jelle Dekker, Tim van de Berg, Lyanne Eilander en Natanael Mulder brachten al hun afstanden af in persoonlijk records. Esmee Stroeve zwom heel wat van haar 100m vlinderslag tijd af. Haar nieuwe tijd is 1.39.26 seconden.

100m en 50m nummers waren er voor de junioren. Eerste plaatsen waren er voor Jesse Zweers, Hanne te Velthuis, Amylynn Zweers en Ismay Lichtendonk. Goed zwemmen deden ook Kim Leideman, Sandra Pouwels, Laura Dekker en Jasmijn Plas. Beide afstanden eindigden in persoonlijk records.

Auteur: Chantal Meyerink

Huidige stand (met dank aan Edith Kiela):