De Grunte presteert bij de Overijsselse A kampioenschappen

Afgelopen weekend zaterdag 14 mei en zondag 15 mei werd er in Hengelo een Overijsselse kampioenschappen georganiseerd.

Zaterdag 14 mei

Het spit werd afgebeten door Niek Eijsink, hij zwom een mooie pr. op de 50 meter vrije slag. Rinse de Jonge zwom de 50 meter vrije slag en de 200 meter rugslag met een mooie pr. Annemiek Back zwom de 50 meter schoolslag en de 100 meter rugslag met een mooie pr. Gwen Schuur zwom de 50 meter schoolslag met een mooie pr.

Daarna de estafette 4 x 100 meter wisselslag deze werden gezwommen door Niek Eijsink, Joas Norden, Jan Kemkes en Rinse de Jonge. De Grunte keurig op de 7 de plek.

Gevolgd door de junioren meisjes 4 x 100 meter vrije slag deze werden gezwommen door Hanna Willering, Gwen Schuur, Annemiek Back en Amber Lenters. De Grunte keurig op de 6 de plek.

Zondag 15 mei

De banen liggen er professioneel bij, de elektronische waarneming, officiëler kan het niet.

Gespannen gezichten bij de zwemmers, maar dat is gezond.

Annemiek en Gwen bijten de spits af met de 50 meter vlinderslag. Annemiek heeft een mooie pr. gezwommen. Rinse en Niek doen niet onder en verbeteren ook hun eigen tijden op de 50 meter rugslag . Gwen en Annemiek zwommen jammer genoeg op de 200 meter wisselslag geen pr. Een mooi programma was de heren 400 meter vrije slag. Rinse moest en zou onder de 6 minuten zwemmen en dit haalt hij, knappe presentatie, zijn vorige tijd lag bijna 20 seconde hoger!!

De estafettes zijn altijd mooi, iedereen staat de teams aan te moedigen en dat is voelbaar bij de zwemmers Niek, Annemiek, Jan, Hanna, ze gaan er vol voor. De Grunte keurig op de 6 de plek.

Het laatste programma van De Grunte was de 100 meter schoolslag. Meike en Gwen konden allebei een verbetering halen op hun tijden.

Mooie afsluiting van de zondag, op naar het volgende weekend.