De Grunte organiseert 6de Waterpolo & Vechtstromen Zwemrace (Persbericht)

Bovenstaande header is de advertentie zoals geplaatst in Weekblad De Toren; woensdag 27 augustus 2014.

Na succesvolle eerdere edities organiseert Zwem- en Waterpolovereniging De Grunte op zaterdag 30 augustus opnieuw “De Waterpolo & Vechtstromen Zwemrace”. Dit evenement bestaat uit twee onderdelen: een waterpolotoernooi en een zwemwedstrijd. Vooral de locatie van het evenement is bijzonder: het evenement vindt plaats in en rond rivier De Vecht in Hardenberg.

Waterpolotoernooi

Tijdens het toernooi strijden zowel Heren- als Damesteams van diverse niveaus om de dag zege. Er zal een waterpoloveld gerealiseerd worden in de haven. Vanaf 13:00 uur worden de poulewedstrijden afgewerkt, rond 17:00 uur worden de finales gespeeld.

Zwemwedstrijden

De Zwemrace is een zwemwedstrijd in de Vecht. Circa 100 enthousiaste zwemmers van diverse verenigingen, maar ook individuele zwemmers, zwemmen vanaf 13.30 uur afstanden van 100, 250, 500,1.000,1.500 2.500 meter. De zwemmers starten vanuit de haven en zwemmen richting de Prins Alexanderbrug. Na het keerpunt finishen zij in de haven. De zwemwedstrijd eindigt rond 16:00 uur.

Ambiance & ondersteuning

De Waterpolo & Vechtrace vindt plaats in de haven van Hardenberg (tegenover Grandcafé Dock’s). Vanaf de oevers van de Vecht en de steigers in de haven kunnen zowel het waterpolotoernooi als de zwemwedstrijden prima worden gevolgd.Ook voor de muzikale noot zal worden gezorgd.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Vechtstromen en de subsponsoren, Rabo bank, Grandcafé Dock’s, Autobedrijf Manenschijn, Erik Kuiper Relatiegeschenken, Total outdoor Events, Brink M4U tentenverhuur en TYR Swimwear. Daarnaast wordt het evenement ondersteund door de Gemeente Hardenberg en Stad Hardenberg Promotie.

Over De Grunte

De Grunte is de actieve zwem- en waterpolovereniging in Hardenberg. De vereniging heeft ca. 250 leden die de volgende takken van sport bedrijven:

  • De AquaKids: speciaal voor de jongsten, op een speelse manier nog beter leren zwemmen. Het logisch vervolg op het diplomazwemmen;
  • Waterpolo: de teamsport in het water;
  • Wedstrijdzwemmen: als het vooral hard moet gaan;
  • Masterzwemmen: geen wedstrijden maar wel stevig doorzwemmen;
  • Keep fit zwemmen: lekker in eigen tempo bewegen, speciaal voor ouderen;

Kortom: voor elk wat wils. Kijk voor meer informatie op onze website www.degrunte.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht op de toernooisite: www.degrunte.nl, menu Events, Waterpolo & Vechtrace

Auteur: Gerrik Veurink