De Grunte niet opgewassen tegen sterke koploper

Op zaterdag 4 november mocht De Grunte, na 3 weken geen wedstrijd, gespeeld te hebben, aantreden tegen Hydrofiel uit Nijmegen. In een duel waarin De Grunte alleen in de eerste periode kon overtuigen, werd er verloren met 6-12.

In de eerste minuten van de wedstrijd word er aan beide kanten goed verdedigd en blijven de doelpunten uit. Na iets te hard verdedigen van Rik Bouwhuis, weet Hydrofiel te scoren via een man-meer situatie, 0-1. Nog geen minuut later krijgt De Grunte ook een man-meer situatie en wordt Niek Wesselink snel aangespeeld. Op kansrijke positie schiet hij de gelijkmaker hard tegen de touwen, 1-1. Via een mooi lopende aanval weet Louwrens Engbersen zelfs De Grunte op voorsprong te zetten, 2-1. De Grunte gaat op zoek naar meer maar aanvallen worden afgeslagen en het is Hydrofiel dat de kansen goed benut. Zij komen weer op voorsprong, 2-3.

Hydrofiel weet het effectieve spel voort te zetten in de 2e periode. De aanvallen van De Grunte lopen niet zoals vooraf afgesproken was en het geloof zakt wat weg wanneer Hydrofiel uitloopt naar 2-6. Ruud Wesselink weet nog iets terug te doen en weet te scoren. Zo ook Hydrofiel, wat de ruststand 3-7 maakt. In de rust word er moed ingesproken en zet coach Henry Regelink de spelers weer op schep. Wanneer de 3-8 gescoord wordt, lijkt de hoop op een goede uitslag verdwenen te zijn, ware het niet dat een speler van Hydrofiel ,door een zeer lompe overtreding, uit het bad gestuurd wordt. Daarnaast speelt De Grunte 4 minuten lang met een speler meer. De Grunte krijgt veel mogelijkheden om de wedstrijd te doen kantelen maar verzilveren slechts één kans en moeten zelfs een tegentreffer toestaan. In de laatste periode word er aan beide kanten nog gescoord maar de zege komt voor Hydrofiel niet meer in gevaar. Ze nemen verdiend de 3 punten mee naar Nijmegen.

Auteur: Mathieu Meerlo