De Grunte lijdt onnodige nederlaag

Op zaterdag 25 november stond de uitwedstrijd tegen Triton uit Putten op het programma. Voor de waterpoloërs een belangrijk duel vanwege de stand op de ranglijst. Het verschil in punten bedroeg voor de wedstrijd 1 in het voordeel van De Grunte. Met 3 duels minder gespeeld een goede kans om uit te lopen. In een knotsgekke wedstrijd werd de winst in de laatste, 4e periode uit handen gegeven.

De Grunte begon voortvarend aan de wedstrijd. Via Wouter Scholten, en Tim Knegterink (2x) werd er en riante voorsprong genomen van 0-3. De schoten van Triton kwamen van buiten de 5 meter en waren geen probleem voor de keeper. Echter niet veel later werd er verrassend gescoord uit een moeilijke hoek en bracht Triton de stand op 1-3. De aanval daarop volgend was het meteen weer raak voor De Grunte. Rick Edelijn rondde een manmeersituatie keuring af en bracht de stand op 1-4.

In de tweede periode is het Triton die de lakens uitdeelt en komen sterk terug in de wedstrijd, 4-4. Wanneer de coach van Triton een gele kaart ontvangt van de scheidsrechter na fel protesteren, houdt De Grunte haar hoofd koel. Via Ruud en Niek Wesselink is er weer een voorsprong genomen 4-6. Deze lijn zet De Grunte door in de 3e periode en is het wederom Niek Wesselink die het net doet bewegen, 4-8. Triton blijft goed doorspelen en enkele goede reddingen tevergeefs kunnen niet voorkomen dat ze aansluiting vinden. Tijdwaarneming lijkt daarbij niet in het voordeel van De Grunte als er in de slotseconden van de periode de tijd stil lijkt te staan en Triton alle tijd krijgt de 7-8 te scoren. De protesten van Hardenbergse kans tevergeefs.

In de laatste periode kan De Grunte niet voorkomen dat Triton de score recht weet te trekken en zelfs uitlopen kan naar een riante voorsprong. De zeer discutabele tijdswaarneming van de jurytafel helpt er niet aan mee maar het is De Grunte zelf wat de kansen niet meer weet te creëren. Met 12-8 worden de handen geschud van de winnaars in deze wedstrijd: Triton Putten.

Auteur: Mathieu Meerlo