De Grunte lijdt derde nederlaag op rij

De waterpoloërs van De Grunte uit Hardenberg moesten zaterdag aantreden tegen de koplopers Deltasteur uit Kampen. Na 2 verliespartijen tegen Zwolle en Losser, waren de Hardenbergers wel weer toe aan een goed resultaat. Helaas, de koploper bleek te sterk, met als gevolg de derde verliespartij op rij, 7-3.

Periode 1 was voor De Grunte een goede periode. De Grunte speelde rustig en gecontroleerd, en benutte ook nog eens een aantal kansen. De periode werd afgesloten met een 2-0 voorsprong voor de ploeg uit Hardenberg, en dat was verrassend gezien de stand op de ranglijst.

Maar vanaf periode 2 werd De Grunte dan toch op z’n plaats gezet. De gasten uit Kampen zetten aan, en toonden terecht de koploper te zijn. Snelle breaks, uiterst efficiënt aanvallen, en sterk verdedigend positiespel leidden tot 3 doelpunten van de gasten. De tweede periode werd afgesloten met een 2-3 stand.

En ook de derde periode scoorden de gasten uit Kampen 3 keer, waar de Hardenbergers niets tegenover konden zetten. De overmacht was groot, en terecht liep de kampense formatie uit naar een 6-2 voorsprong.

De laatste periode namen ze wat gas terug, en wisten ook de Hardenbergers nog een keer te scoren. Maar dat was lang niet voldoende om de partij nog om te buigen. De punten gingen naar Kampen dat verdiend met 7-3 won.

De Grunte kan zich opmaken voor een periode van 4 weken rust, en daarna moet het aantreden tegen de hekkensluiter van de 2e klasse, EZC uit Enschede.

Auteur: Niek Wesselink