De Grunte kent wisselvallige seizoensstart

De waterpoloërs van De Grunte uit Hardenberg hadden afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma staan. De vorige wedstrijd werd met 11-9 gewonnen van de Mors uit Rijssen, en daarmee leek de toon gezet voor een succesvol seizoen. Dat het de mannen echter niet aan komt waaien dit seizoen bleek zaterdag in de uitwedstrijd tegen de Dinkel uit Denekamp. De Hardenbergers werden teleurgesteld naar huis teruggestuurd.

De score in het smalle bad van Denekamp werd geopend door de thuisspelende ploeg in een man-meer situatie. De Grunte liet zich daar echter niet door van de wijs brengen en scoorde snel daarop de 1-1. De eerste periode werd zelfs met een voorsprong afgesloten, want een man-meer situatie werd ook door De Grunte benut.

In de tweede periode gebeurde er bijzonder weinig. In verdedigend opzicht speelde De Grunte een zeer gecontroleerde periode, maar aanvallend was het te moeilijk om wat klaar te spelen. Het enige doelpunt in die periode was van De Grunte, en kwam uit een snelle tegenstoot. Dat bleek de enige manier om door de fysiek sterke verdediging heen te komen. Goed lopende aanvallen waren er nauwelijks, het gebrek aan ruimte was voor De Grunte een groot probleem.

De derde periode was overduidelijk voor de Dinkel. De 3-1 achterstand werd binnen 2 minuten weggewerkt naar een 3-3 gelijke stand. De Grunte kon nog wel weer op voorsprong komen, maar voor het einde van de periode werd de stand ook alweer recht getrokken. 4-4.

In de laatste periode van de wedstrijd moest de Grunte weer komen, maar het bleef verschrikkelijk moeilijk om aanvallen op te zetten in de kleine ruimtes. Toch leek het goed te gaan toen uit een man-meer situatie de 5-4 en later in een snelle aanval de 6-4 gescoord werden. Echter daarna liep het volledig mis. Een schot vanaf de middellijn vloog plots het doel in, een mid-voor duel werd verloren, en in de slotseconden kregen de Hardenbergers nog een man-minder situatie te verwerken. Ongelofelijk maar waar, in 1 minuut en 22 seconden werden 3 tegendoelpunten geïncasseerd, waardoor de winst uit handen gegeven was. Verdiend door de Dinkel die wel tot het einde fel bleven, voor De Grunte weer een moment van met beide benen op de grond. De competitie zal dit jaar spannend worden!

Doelpuntenmakers De Grunte: Martijn Breukelman (2x), Niek Wesselink (2x), Rik Bouwhuis en Mathijs Lansink.

De volgende wedstrijd is in Hardenberg op 8 oktober. Om 20.30 uur zal het startsignaal klinken. Iedereen is uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen in het ‘jarige’ zwembad “De Marsch”.