De Grunte heeft gewenste vorm nog niet te pakken

Afgelopen zaterdag speelde De Grunte de tweede uitwedstrijd in Denekamp tegen de Dinkel. Het smalle bad leverde de vorige wedstrijd een groot probleem op voor de snelle ploeg uit Hardenberg, en dat was afgelopen zaterdag niet anders. In een spannende wedstrijd werd tegen de Denekampers gelijk gespeeld, en gingen de Hardenbergers wederom wat teleurgesteld naar huis.

De eerste periode begon uitermate slecht voor De Grunte. Twee keer scoorden de mannen uit Denekamp in situaties waar de Hardenbergers slecht verdedigden. Kort voor het sluiten van de periode scoorde De Grunte nog wel de 2-1.

De tweede periode werd afgesproken om de mandekking om te zetten naar een zone-verdediging. Dit ging verdedigend gezien aanmerkelijk beter. Echter in een ondertal situatie werd door de Dinkel nog wel als eerste gescoord. Maar daarna was het De Grunte dat de wedstrijd enigszins omkeerde. Twee maal achter elkaar werd er gescoord, de eerste was een goed uitgespeelde aanval, en de tweede een man-meer situatie.

De derde periode begon met een doelpunt voor De Grunte uit een snelle uitbraak, maar kort daarna werd de 4-4 ook alweer gemaakt. De aanvallen van De Grunte kwamen niet goed uit de verf, er werd te gehaast gespeeld, en onzorgvuldige passing zorgde voor weinig venijn in de aanvallen. Aan het einde van de periode ‘versierde’ De Grunte nog wel een strafworp die benut werd. 4-5 was de stand waarmee de laatste periode begon.

De Grunte wist dat het de rust moest bewaren en de score uitgebouwd moest worden. Dit bleek echter een niet haalbare opdracht, nog steeds werden de kansen niet benut, en bleef het aanvallend te rommelig. Toen halverwege de periode De Grunte ook nog een man-minder tegen kreeg, werd het spannend. De overtalsituatie voor de Denekampers werd benut, en de stand was gelijk. Daarna gebeurde er vrijwel niets meer aan beide kanten, en De Grunte verspeelde weer 2 belangrijke punten.

Doelpuntenmakers De Grunte: Rik Bouwhuis, Mathijs Lansink, Wilmer Kamp, Ronald van der Woude en Rick Edelijn.

Volgende wedstrijd is op 29 oktober om 18.00h in De Marsch.

Auteur: Niek Wesselink