De Grunte haalt uit naar directe concurrent

In Rijssen stond zaterdagavond een topper op het programma. Nummer 1, De Grunte uit Hardenberg, nam het op tegen nummer 2, de Mors. Een mooi affiche, en die verwachting werd volledig waar gemaakt. In een spannende gelijk opgaande strijd, wisten de waterpoloërs van De Grunte de punten mee terug te nemen naar Hardenberg. Eindstand 9-6.

De Grunte liep aan het begin van de wedstrijd constant achter de feiten aan, de Mors liep weliswaar niet ver uit, maar was wel bovenliggende partij. In de eerste periode kwam de Mors drie keer op voorsprong, De Grunte wist de stand echter maar twee keer gelijk te trekken waardoor er werd gerust met een 3-2 stand. Keeper Mathieu Meerlo stopte een penalty, wat zorgde voor dit kleine verschil.

In de tweede periode werd het spel van De Grunte vooral aanvallend beter. Posities werden goed ingevuld, en daardoor kon het vertrouwde spel weer gespeeld worden. Dit werd in de stand ook zichtbaar, hoewel er nog steeds niet veel gescoord werd. De stand na twee periodes was gelijk, 4-4.

Dat het niveauverschil niet groot was, werd ook in de derde periode wel duidelijk. De Grunte kon tweemaal scoren uit goede breaksituaties, maar ook de Mors wist het doel weer te vinden. Beide partijen hadden elkaar goed in de tang, waardoor ook de score spannend bleef, wel was dit de eerste periode die in het voordeel van De Grunte afgesloten werd. 5-6.

In de vierde periode werd het verschil echter duidelijk. De Grunte kwam door een break op voorsprong, en kreeg vervolgens een penalty, die werd benut. Één tegendoelpunt kreeg men nog te verwerken, maar de genadeklap werd ruim een minuut voor tijd door De Grunte gegeven. 9-6 was de verdiende uitslag. De Grunte mag tevreden zijn gezien de werk- en strijdlust die gebracht werden.

Doelpuntenmakers De Grunte: Niek Wesselink (4x), Martijn Breukelman, Wilmer Kamp, Henk Verboom, Henry Regelink, Mathijs Lansink

Auteur: Niek Wesselink