De Grunte eindigt als 3e in de competitie

Afgelopen zaterdag werd de laatste competitieronde door De Grunte gezwommen. De ploeg reisde af naar Genemuiden. De uitslag is binnen en De Grunte kan tevreden terugkijken op een mooie 3e plek in de competitie!

De ruim 3,5 durende wedstrijd zorgde voor wisselende prestaties. Daar trok Nathanael Mulder zich niks van aan. Hij zwom een zeer verrassende tijd van 1.30.08 op de 100 meter schoolslag. Ook Vince van der Pal verbeterde flink zijn beste tijd op dezelfde afstand, hij werd daarmee 1e. De grootste verbetering van de dag kwam echter op naam van zijn broer, Ian. Op de 200 meter vrije slag haalde hij maar liefst 31 seconden van zijn beste tijd af. Opvallend was dat er veel PR’s op de schoolslag gezwommen werd. Laura Dekker, Jasmijn Plas, Marit van Dalen, Stan Minke en Daan Tangenberg wisten allen hun tijden te verbeteren. De jongste zwemmers Lienke Pouwels en Luuk Tangenberg wisten beide hun 2 afstanden flink te verbeteren. Ze zette vooral mooie tijden op de 50 meter vrije slag neer en naderen de 40 seconden grens. Bij de senioren zwom Chantal Meyerink naar PR op de 200 meter rugcrawl, ze wist hiermee het clubrecord op haar naam te zetten. Tot slot zwommen ook de heren Jelle Dekker, Hugo Herbers, Frank Meier en Robin Leideman een clubrecord op de 4×100 wisselslag estafette.

Vijfkamp

13 miniorenzwemmers gingen zaterdag naar Wierden voor de vijfkamp. Lotte Aufderhaar was de grootverdiener deze wedstrijd. Niet alleen wist ze al haar 3 afstanden haar beste tijden te verbeteren, ook tikte ze op al de 3 afstanden als eerste aan én wist ze de grootste verbetering van de dag op haar naam te zetten. Ook Alyssa Eilander wist twee keer 1e te worden. Ze zwom voor het eerst een 200 meter rugcrawl en deed dat prima. Bij de jongens eindigden Rens Minke, Walter Dijk en Tom Schotkamp als eerste. Eva Havelaar zwom naar 3 dikke PR’s, vooral op de 25 meter vlinderslag gingen er heel wat seconden van haar beste tijd af.13 miniorenzwemmers gingen zaterdag naar Wierden voor de vijfkamp. Lotte Aufderhaar was de grootverdiener deze wedstrijd. Niet alleen wist ze al haar 3 afstanden haar beste tijden te verbeteren, ook tikte ze op al de 3 afstanden als eerste aan én wist ze de grootste verbetering van de dag op haar naam te zetten. Ook Alyssa Eilander wist twee keer 1e te worden. Ze zwom voor het eerst een 200 meter rugcrawl en deed dat prima. Bij de jongens eindigden Rens Minke, Walter Dijk en Tom Schotkamp als eerste. Eva Havelaar zwom naar 3 dikke PR’s, vooral op de 25 meter vlinderslag gingen er heel wat seconden van haar beste tijd af.