De Grunte eerste tijdens 1uurs estafette

Zaterdag 15 maart stonden er 3 wedstrijden voor zwemvereniging De Grunte op het programma. In Vriezenveen zwommen 17 zwemmers het vierde deel van de vijfkamp, in Nijverdal streden 12 speedo minioren zwemmers om de medailles. In Zuidbroek kwamen 10 dames aan de start om als team binnen een uur zoveel mogelijk meters te zwemmen.

Het was de eerste keer dat De Grunte deel nam aan de 1uurs estafette wedstrijd. Het doel was om binnen het uur met elkaar zoveel mogelijk meters te zwemmen. Na 50 meter werd er afgelost. De dames Josien Odink, Chantal Meyerink, Laura Wesselink, Nathalie Herbers, Naomi Habing, Anouk Odink, Esmee Bakker, Lianne Plas, Maud Kuipers en Hanne te Velthuis zwommen in totaal 5,150km wat goed bleek te zijn voor de eerste plaats. Een leuke ervaring en een mooie beker werd weer meegenomen richting Hardenberg.

In Nijverdal kwamen de snelsten zwemmers van Overijssel aan de start. Er werd prima gepresteerd. Kim Leideman zwom een uitstekende tijd op de 100m schoolslag, met 1.38.82 mocht ze verdienstelijk een zilveren medaille ophalen. Ismay werd 3e in eveneens persoonlijk record van 1.40.62. Op de 50m vlinderslag werd het zilver voor Ismay. Amylynn Zweers haalde zaterdag twee maal zilver op de 100m vrije slag en 100m rugcrawl. De 1.20.67 op de laatste afstand was van grote klasse. Het estafetteteam bestaande uit Aleid te Velthuis, Vince van der Pal, Kim en Ismay wisten op de 4 x 50m vrije slag tot slot keurig 2e te worden.

Tot slot werd er uitstekend gezwommen in Vriezenveen. Flinke persoonlijk records konden er genoteerd worden. Ian van der Pal zwom de grootste, met een verbetering met maar liefst 146% werd zijn nieuwe tijd op de 50m rugcrawl 49.48 seconden. Ook Melissa Stoeten, Leyona Lichtendonk, Robin Leideman, Jorian Kiela en Ruth Hilgen zwommen flinke persoonlijk records. Jesse Zweers wist nog een Overijssels limiet te zwemmen op de 100m vlinderslag in 1.20.58 seconden.

Auteur: Chantal Meyerink