De Grunte door in bekertoernooi

Donderdagavond 26-05 vond een waar waterpolo bekerspektakel plaats in zwembad De Slag in Hardenberg. Een volle tribune, sterke tegenstander, en een doordeweekse bekerwedstrijd zorgden voor een heerlijke sfeer in de thuishaven van De Grunte. Een spannende, zware wedstrijd, werd met 6-5 winnend afgesloten in Hardenbergs voordeel. Het seizoen is nog niet voorbij…

De Grunte was vrijwel compleet, alleen Rick Edelijn ontbrak in de vaste selectie, sterkte kerel!! Zijn plaats werd ingenomen door Louwrens Engbersen. De tegenstander waren de IJsselmeeuwen uit Zuthpen, een club uit de middenmoot van de klasse waar ook De Grunte volgend jaar speelt. Een goede test dus voor De Grunte om wat te wennen aan het niveau van volgend seizoen.

In het reguliere seizoen was al vaker gebleken dat de defensie van De Grunte erg goed en compact samen kon spelen, en dat er maar weinig goals geïncasseerd werden. En zo begon de wedstrijd ook. De mannen uit Zuthpen konden eigenlijk aanvallend geen potten breken. De Grunte echter had het aanvallend ook moeilijk tegen deze sterke tegenstander. Na 1 periode was er slechts 1 keer gescoord, wel door De Grunte. 1-0.

In de tweede periode bleef het hard werken aanvallend voor De Grunte, en het was moeilijk om er door te komen. Er werd door De Grunte helemaal niet gescoord, terwijl de tegenstander maar liefst 2 keer het net wist te vinden. Eindstand tweede periode 1-2.

De derde periode kwam het spel los. Vooral door veel fouten in de defensie aan beide zijden, en doordat de scheidsrechters wat korter begonnen te fluiten. Er ontstonden diverse man-meer situaties, en aan beide kanten werd veel gescoord. De Grunte maakte de gelijkmaker, maar werd vervolgens ook 3 keer achter elkaar weer op achterstand gezet. Echter lukte het met 3 gelijkmakers De Grunte wel om aan het eind van de periode een 5-5 stand op het bord te zetten.

Het publiek wat in grote getale opgekomen was en zich goed liet horen, geloofde er nog wel in, en ook de spelers zelf hadden het gevoel dat er wel wat te halen viel in deze spannende wedstrijd. Vol goede moed werd de laatste periode in gegaan. Een kopie van het eerste part volgde. Veel moeite om aanvallend door te breken, maar verdedigend stabiel, met als hoogtepunt een aantal fantastische 1 op 1 reddingen van doelman Mathieu Meerlo. De verlossende winnende treffer werd al vroeg in de periode gemaakt, en dus was het nog lang nagelbijten. Met nog 9 seconden op de klok kreeg de tegenstander nog een kans om een aanval te plaatsen, maar deze werd door de compacte verdediging onschadelijk gemaakt. De buit was binnen, De Grunte plaatst zich voor de halve finale van het bekertoernooi. Achteraf was iedereen het er wel over eens, zulke sfeervolle avonden smaken naar meer, and there’s more to come!!

Doelpuntenmakers De Grunte: Ruud Wesselink (2x), Mathijs Lansink (2x), Louwrens Engbersen, Tim Knegtering.

Auteur: Niek Wesselink