De Grunte doet wat het moet doen

Zaterdag 03-12 was er voor de waterpoloërs van De Grunte een uitwedstrijd in Vriezenveen tegen VZ&PC. Voor de Hardenbergers gold maar één ding, winnen om de aansluiting met de koploper te houden. Dit lukte dan ook, want aan het einde van de speeltijd klommen de spelers met een 7-3 stand het bad uit.

De Grunte domineerde aan het begin van de wedstrijd. Voornamelijk verdedigend lag het heel goed bij de Hardenbergers. Er was geen gevaarlijk schot op doel te noteren voor de thuisploeg uit Vriezenveen, en de Hardenbergers wisten in de eerste twee periodes wel 4 keer het net te vinden. De verdiende tussenstand na 2 periodes was daardoor 0-4.

En toen begon het voor de Hardenbergers beroemde “derde partje”. Vele malen de slechtste periode, waarin de tegenstanders de Hardenbergers overklassen. Zo ook deze keer, twee maal achtereen werd een overtalsituatie benut door de thuisploeg. De schade werd echter nog een beetje ingelopen door De Grunte door één keer tegen te scoren.

In de vierde periode werd die lijn doorgezet, en liep De Grunte verder uit naar een 2-7 stand. Één doelpunt moest er nog geïncasseerd worden, en dat was het eerste doelpunt dat de thuisploeg maakt in een “normale” spelsituatie. Conclusie is dus dat het verdedigend goed lag bij de Hardenbergers, en dat de aansluiting met de top er nog altijd is!

Doelpuntenmakers De Grunte: Rik Bouwhuis (2x), Martijn Breukelman (2x), Alwin Huisken, Ronald van der Woude en Niek Wesselink

Volgende wedstrijd is in Hardenberg, op 17 december, 20.30h, dan komt Het Ravijn uit Nijverdal op bezoek.

Auteur: Niek Wesselink