De Grunte deelt punten in Emmeloord

Voor de waterpoloërs van ZPV De Grunte stond zaterdag de krachtmeting met Zignea uit Emmeloord op het programma. Vooraf was weinig bekend over dit team, uitslagen tegen andere teams waren vergelijkbaar, dus De Grunte stond zeker niet voor een makkelijke opgave. Resultaat was een gelijkspel, met weinig doelpunten: 3-3.

Een periode lang gebeurde er helemaal niets, geen echt gevaar aan beide kanten, en weinig spannende acties. Twee aan elkaar gewaagde teams scoorden de hele periode niet.

In de tweede periode werd De Grunte wat beter, meer kansen werden gecreëerd, maar niet voldoende afgemaakt. Alleen Wilmer Kamp slaagde erin om te scoren voor De Grunte, Zignea bleef doelpuntloos. Na twee periodes stond het 0-1.

De derde periode was wederom ongekend voor waterpolo. Geen doelpunt in de hele periode, en aan het einde van periode 3 was er slechts 1 keer gescoord. Doordat hierom het spel ook weinig stilgelegd word, is er ook weinig tijd om te rusten, de krachten raakten toch langzaamaan op.

De vierde periode begon dan ook niet goed voor de Hardenbergers, en men moest een tegendoelpunt incasseren. Maar De Grunte rechtte de rug, en scoorde twee maal achter elkaar door Niek Wesselink en Wilmer Kamp. Met nog 2,5 minuut te spelen, en de wetenschap dat er niet veel gescoord werd leek het veelbelovend, maar niets was minder waar. De Grunte moest twee doelpunten incasseren, en het voelde zodoende als puntverlies. Met slechts 1 punt op zak, keerde men huiswaarts.

Volgende week, 15-12 staat om 21.00h de wedstrijd tegen VKC uit Tubbergen op het programma in Hardenberg. De eerste wedstrijd eindigde in een overwinning voor De Grunte, het beloofd een spannende strijd te worden.

Auteur: Niek Wesselink