De Grunte actief op 3 wedstrijden

Afgelopen zaterdag stonden er maar liefst 3 wedstrijden op het programma. De grootste groep ging naar Markelo voor een limietwedstrijd. 4 zwemmers van de speedo selectie namen deel aan de lange afstanden circuit in Dedemsvaart. Melissa de Lang nam deel aan een wedstrijd in Drachten.

Markelo

De warmte in het zwembad te Markelo zorgden voor wisselende prestaties. Gelukkig wist de merendeel van de zwemmers toch hun tijden te verbeteren. Er werden 29 nieuwe persoonlijke records genoteerd. De grootste verbetering kwam op naam van Vince van der Pal. Hij zwom vanuit de buitenbaan naar de 1e plek op de 50 meter schoolslag. Laura Dekker verbeterde flink haar beste tijd op 200 wisselslag, ze ging voor het eerst onder de 3 minuten. Rosalie ter Buurkes was erg blij met haar tijd op de 50 meter vlinderslag, het werd 34.89 seconden. Sandra Pouwels, Lieke Reinders, Michelle Mulder en Daan Tangenberg verbeterden op alle 3 hun afstanden de beste tijden.

Dedemsvaart

In Dedemsvaart stond voor Alyssa Eilander, Eva Havelaar en Lotte Aufderhaar de 200 meter wisselslag op het programma. Ze zwommen allen een mooie constante race. De 1 jaar oudere Alyssa tikte als snelst van de 3 aan met 3.23, gevolgd door Lotte met 3.36 en Eva in 3.37 seconden. Eline Pullen zwom de 100 meter schoolslag en vlinderslag, ze wist op beide afstanden haar persoonlijk record te verbeteren.

Drachten

Melissa de Lang zwom alweer haar 3e wedstrijd in 50-meter bad voor dit seizoen. Ook zaterdag liet ze zien dat ze al prima gewend is aan de lange baan. Ze wist 2 PR’s op haar naam te noteren, de 100 meter vrije slag en 50 meter schoolslag.

Auteur: Chantal Meyerink