De Grunte 1 winnaar na bloedstollend duel

Afgelopen zaterdag speelde het 1e waterpoloteam van De Grunte tegen Schuurman BZC 5. Het duel met de mannen uit Borculo gold als een belangrijke wedstrijd, puntenverlies zou het uitzicht op een eventueel kampioenschap ernstig verslechteren.

Na ruim twee en een halve minuut zuivere speeltijd valt het eerste doelpunt voor De Grunte gescoord door Wilmer Kamp. De Hardenbergers maakten in het eerste partje wel veel fouten, hierdoor kwam Schuurman BZC drie maal in een man-meer situatie maar vergat echter te scoren. De enige man-meer situatie voor De Grunte leidde echter wel tot een doelpunt vanaf6 meterscoorde Martijn Breukelman.

In het tweede bedrijf kwam De Grunte wederom in een man-meer situatie waaruit invaller Jeffrey Edelijn wist te scoren. Halverwege het tweede partje valt het eerste doelpunt voor BZC, het doelpunt gold als laatste van het tweede partje, stand: 3-1.

Het derde partje begon in het voordeel van De Grunte, Niek Wesselink scoorde binnen een minuut de 4-1. Toch viel het derde partje ook nu de Hardenbergers zwaar, men wist niet te scoren, de mannen uit Borculo scoorden echter wel twee maal waardoor de voorsprong tot slechts 1 punt was teruggelopen.

Twee snelle doelpunten van BZC in het vierde en tevens laatste partje deed de club uit Borculo op voorsprong(4-5) komen. Rick Edelijn zag daarna zijn assist voor de derde maal met een doelpunt bekroond worden, Martijn Breukelman scoorde de 5-5 maar BZC kwam al gauw weer op 5-6. Niek Wesselink wist echter ook deze achterstand weer vlot te trekken, en met nog slechts 22 seconden op de klok scoorde hij wederom! Einstand: 7-6. Deze 3 punten en het eindelijk weer hebben van een trainer/coach lijken de motivatie in het team te hebben teruggebracht.

Auteur: Martijn Breukelman