De Grunte 1 kan aan veldtocht beginnen

Afgelopen zaterdag speelden de waterpoloërs van De Grunte 1 tegen de IJssel 1 uit Deventer. Dankzij deze uit-overwinning (3-8) kan De Grunte 1 zich nu opmaken voor een heuse veldtocht. Met nog 7 wedstrijden te gaan, waarvan 4 tegen een topper (plaats 2 t/m 4), is het een zware eindstrijd maar de spelers richten alle pijlen op het kampioenschap.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag begon om 19.00 inde Scheg te Deventer. Al na 17 seconden kreeg de IJssel een man-meer situatie waaruit zij onmiddellijk wisten te scoren. De Grunte bleef rustig en wist luttele seconden later al de gelijkmaker te scoren.

Controlerend vanuit de verdediging wist De Grunte het 1e partje af te sluiten met een 1-3 voorsprong.

Het begin van het tweede part was onzekerder, met te weinig actie. Aan beide kanten werd een man-meer situatie gecreëerd, maar tot scoren kwam het niet. In de laatste minuut wist De Grunte echter toch nog twee maal te scoren. Stand: 1-5

In het derde part werden de mannen van de IJssel steeds gefrustreerder en begonnen meer fysiek te spelen. De IJssel kwam 1 maal tot scoren door een strafworp, maar De Grunte zette hier al gang weer een doelpunt tegenover.

Het vierde part begon met een regulier doelpunt van de IJssel, dat nu enkel nog oog had voor de tegenstander en niet voor het spel of de bal. In de eindfase gaf de IJssel zich dan eindelijk gewonnen, en moest het De Grunte nog 2 maal laten scoren.
Met deze drie punten in de zak, kan de Grunte 1 volgende week als koploper aantreden in een reeks topduels waarin de strijd om het kampioenschap in alle hevigheid zal uitbarsten.

Doelpuntenmakers De Grunte 1: Niek Wesselink (3x), Martijn Breukelman (2x), Henry Regeling, Mathijs Lansink, Rick Edelijn.

Auteur: Martijn Breukelman