De Grunte 1 drie punten verwijderd van kampioenschap!

Afgelopen zaterdag speelden de waterpoloërs van De Grunte 1 hun laatste thuiswedstrijd, welke gespeeld werd tegen middenmoter VZ&PC 3 uit Vriezenveen. Met de winst (10-5) op Vriezenveen heeft De Grunte 1 een reeks van 10 gewonnen wedstrijden neergezet. Wanneer de Hardenbergse waterpoloërs volgende week uit tegen het Ravijn 4 te Nijverdal weten te winnen, kan het kampioenschap de club niet meer ontgaan.

In het eerste part gaf De Grunte twee maal een man-meer situatie weg, waaruit VZ&PC één maal wist te scoren. Met nog slechts 1 minuut op de klok wist De Grunte echter nog twee keer te scoren waardoor er een voorsprong van 2-1 ontstond.

Het tweede part begon onzorgvuldig De Grunte scoorde wel twee keer, maar liet Vriezenveen daarna terug komen tot 4-3. Mede dankzij een man-meer situatie voor De Grunte in het begin van het derde part, kwam de controle over de wedstrijd terug. VZ&PC mocht nog 1 keer scoren maar de Grunte overklaste met 4 doelpunten. Stand 8-4

In het laatste part was de wedstrijd duidelijk gespeeld. De verminderde aanvalsdrang van beide kanten resulteerden in twee doelpunten voor De Grunte en één doelpunt voor VZ&PC. Eindstand 10-5.

Ook het jeugdteam De Grunte A wist te winnen, na het derde part stonden zij op een 7-2 voorsprong. Een eindsprint van de Dinkel A uit Denekamp had nog wel effect, maar De Grunte A hield stand en won met 8 tegen 6.