De Grunte 1 doet wederom stap in goede richting

In Hardenberg namen de waterpoloërs van De Grunte 1 het afgelopen zaterdag op tegen de nieuwe nummer 2 uit de competitie, de Oostdobbers uit Raalte. De spanning was tot aan de eindfase om te snijden waarna De Grunte de bovenliggende partij bleek te zijn.

Eindstand 6-2.

Na anderhalve minuut zuivere speeltijd in het eerste part kreeg De Grunte een man-meer situatie waaruit gescoord werd. Even later werd een fout van De Grunte met een penalty bestraft maar de Oostdobbers wisten deze niet te benutten, De Grunte wist in de aanvallen daarna slechts één keer te scoren. Stand 2-0.

Nervositeit heerste in het tweede en derde part. De Grunte wist hierin slechts één doelpunt te maken, de Oostdobbers wisten twee maal te scoren mede door drie man-meer situaties en wederom een penalty. Stand 3-2.

Het beslissende vierde partje werd overtuigend door De Grunte gewonnen, wilskracht, controle en communicatie werden met drie doelpunten beloond. Eindstand 6-2, waardoor De Grunte 1 de koppositie behoud. Doelpuntenmakers: Niek Wesselink(3x), Henry Regeling(2x) en Martijn Breukelman.

Verder won De Grunte 2 gemakkelijk van Deltasteur 3, het tweede equipe was met 13-1 de winnaar. Het jeugdteam De Grunte A wist helaas niet te winnen, met 7-17 werd die wedstrijd door WS Twente gewonnen.

Auteur: Martijn Breukelman