Daverende eindsprint voor De Grunte

Afgelopen zaterdag stond in Zwolle de laatste competitieronde van het seizoen op het programma. De Grunte komt uit in de eerste klasse van regio oost. Na 4 rondes stond de selectie op een 13e plek, wat zou lijden tot degraderen. In de laatste ronde werd alles uit de kast gehaald.

Een (bijna) complete ploeg zorgde voor een overtreffelijke laatste ronde. Coaches Hillet Dekker en Sepp Kalter hadden na afloop een brede glimlach op het gezicht bij het zien van de vele PR’s die er gezwommen werden. Zo begon de ploeg gelijk sterk op het eerst nummer, de 4 x 50 meter wisselslag estafette heren. Naast het sterke ZV ’44 uit Zwolle die de meeste estafettes de afgelopen rondes op hun naam hebben geschreven, werd de winst dit keer door De Grunte behaald. Ook de dames op de 4 x 50 meter vrije slag zwommen allen sneller dan ooit.

Jelle Dekker zwom deze wedstrijd naar twee clubrecords. Hij verbeterde zijn eigen record op de 50 meter vrije slag, het werd nog net een tijd boven de 24 seconden. Op de 200 meter wisselslag pakte hij het record van Robin Leideman af. Hij was zaterdag 3 seconden sneller.

Uitblinkers waren ook Vince en Ian van der Pal. Vince wist een uitstekende 26.31 te zwemmen op de 50 meter vrije slag en Ian verbeterde fors zijn PR op de 100 wissel en 200 rugcrawl. Diezelfde afstanden zorgden bij de dames Laura Dekker en Jasmijn Plas voor de benodigde punten. De zusjes Jolien, Sandra en Lienke waren ook onmisbaar. Allen zwommen mooie PR’s.

Op de 50 school en 200 vrije slag waren de uitblinkers Tom Schotkamp en Daan Tangenberg. Beiden hielden heel wat seconden van hun beste tijd af. Daan won van Tom op de 200 meter vrije slag, en op de schoolslag was het andersom. Tot slot was het tijd voor de 8×50 meter vrije slag. Deze afstand is er absoluut één van toegevoegde waarde. Twee teams van De Grunte kwamen aan de start en streden voor wat ze waard waren.

Met een goed gevoel vertrok de groep richting huize Plas voor een heerlijke en gezellige BBQ waar met spanning werd gewacht op de uitslag. Waren we van de 13e plek verlost? Een 12e plek zou genoeg zijn.. en het antwoord is overduidelijk JAA! Niet 13e, niet 12e, en nee ook niet 11e maar we zijn als TIENDE geëindigd en dat betekend gewoon weer eerste klasse volgend jaar, klasse gedaan!