Chris Kouwenhoven is 2x Nederlands Kampioen tijdens NK Wetsuit Winter Zwemmen

Afgelopen zaterdag was het koud in Volendam. Vooral het water, met een temperatuur van 4,5 graden. Toch weerhield dit Chris Kouwenhoven er niet van mee te doen met het NK Wetsuit Winter Zwemmen. Hij ging twee keer het water in en zwom de afstanden: 1000 en 2000 meter vrije slag. Daarmee werd hij op beide afstanden Nederlands Kampioen!

De wedstrijd vond plaats buiten een 50 meter wedstrijdbad met mooi schoon water, maar niet verwarmt. Dit leverde een uitstekende omgeving op om gecontroleerd dit kampioenschap te organiseren. Tijdwaarneming door middel van MyLaps (aan de enkel dit keer) dus ook geldig als officiële tijdregistratie.

Tijdens de 1000 meter race hield Chris vast aan zijn tactiek om niet zozeer te focussen op een snelle tijd, maar meer om tijdens het zwemmen de tegenstanders in de gaten te houden. Deze strategie pakte heel mooi uit en zorgde er toch voor dat Chris als eerste finishte. Hiermee had hij de eerste NK titel te pakken.

Voor de 2000 meter afstand is coach Felix gevraagd om tijdens het zwemmen het scorebord te laten zien met de 100-meter tijden. Hiermee kon Chris voor zichzelf bepalen of hij nog op schema lag. Met hulp van deze feedback vanaf de kant streefde Chris ernaar de split tijden te zwemmen. Dit resulteerde uiteindelijk in een tweede NK titel van de dag.

Onze open water kampioen heeft genoten van de wedstrijd, de zwemmers en de goede organisatie. Hij is nu voornemens om de komende dagen gewoon door te zwemmen in openwater. Het doel is uiteindelijk het zwemmen van een 10 kilometer!

Lees hier het complete wedstrijdverslag van Chris