Chantal met een prachtige history bij De Grunte

Chantal is al jááárenlang vrijwilliger bij de Grunte. Ze  is ooit begonnen als trainer, bij de Aquakids. Daarna heeft zij de stap gemaakt naar de Speedo afdeling. In 2022 heeft zij deze taak overgedragen aan haar opvolgers. Chantal is ook nog lid geweest van het WhozNext team, met veel enthousiasme organiseerde zij o.a. de nieuwjaarsduik, de nachtmarathon en vaak een uitje aan het einde van het seizoen. Chantal heeft ook al heel wat jaren de taak op zich genomen om de inschrijvingen voor wedstrijden te doen. Doordat ze stopte met training geven, verloor ze ook een beetje het zicht op de zwemmers en hun kwaliteiten. Ook deze taak heeft zij nu overgegeven aan een goede opvolger. Ruim 3 jaar geleden is Chantal samen met Laura voorzitter van de zwemcommissie geworden. Dat vlak daarna alles anders werd konden we niet voorspellen. Aan het einde van het seizoen 2021-2022 heeft Chantal aangegeven te willen stoppen met haar taak als voorzitter van de zwemcommissie. Na 3 jaar was het genoeg geweest.

Chantal heeft gezien al haar taken altijd een groot deel van de zwemmers zien komen, groeien en sommigen ook weer zien gaan. We kunnen bijna stellen dat iedereen die nu nog zwemt, toch ook training heeft gehad van Chantal.

Chantal heeft ook heel wat gemopper moeten verdragen als trainer die de inschrijvingen doet. 400 vrije slag, 200 wisselslag, 100 vlinderslag.. daar maak je niet echt vrienden mee.

Chantal heeft in de periode dat zij voorzitter was van de zwemcommissie ontzettend veel gedaan. Vooral tijdens de periode van COVID (wat lijkt het al weer lang geleden) heeft Chantal veel gedaan, ook voor het Dagelijks Bestuur. Ze heeft heel wat plannen geschreven voor de zwemafdeling, de protocollen gemaakt. Door haar werk konden we ondanks de beperkingen blijven zwemmen.

Chantal was vaak de drijvende kracht achter de afsluitende activiteit van de zwemafdeling, zoals bijvoorbeeld zwemmen met een hele groep bij CenterParcs.

Chantal heeft zich vaak zeer hard gemaakt voor de zwemafdeling. Ook velen op andere afdelingen zullen haar daar ook van kennen.

Naast haar taken als vrijwilliger bij de Grunte is Chantal zelf natuurlijk ook een zeer goede zwemmer. Ze zwemt nog steeds voor de Grunte op de competitie wedstrijden. Daar sprokkelt ze nog heel wat punten binnen. En ze is al meerdere keren NL kampioen geworden op de schoolslag bij de Master kampioenschappen.

Kortom een bezige bij. Een geweldige vrijwilliger, met een zeer groot hart voor de club.
Nu is het tijd voor anderen om het stokje over te nemen.