Brons voor Myrthe Meier tijdens NK

Afgelopen weekend stond het NK voor de junioren in Utrecht op het programma. Voor zwemvereniging De Grunte uit Hardenberg kwamen 2 zwemmers aan de start.

Vrijdagmiddag stond de 50 meter vrije slag op het programma. Lotte Breukelman beet het spits af. Ze zwom technisch goed, maar de 50 meter was net te kort voor haar om goed op gang te komen. Met een nette tijd van 30.73 kan ze tevreden terugkijken. Myrthe Meier zwom in de laatste serie, ze stond als 6e genoteerd. Mede door een uitstekende start ging ze als een speer en eindigde haar race in een dikke persoonlijk record van 28.26 seconden en een mooie, verdiende bronzen medaille. Het was haar eerste podiumplaats op een groot toernooi, uitstekende prestatie! Zondagmiddag zwom Myrthe de 100 meter vrije slag. Ook bij deze race kwam er een dikke persoonlijke record uitrollen, een tijd van 1.04.07. Daarmee eindigde ze op een keurige 8e plaats van Nederland.

Voor Myrthe staat er volgende week nog een NK sprint in Heereveen op het programma. Beide meiden kunnen nu al terugkijken op een uitstekend gezwommen seizoen.

Auteur: Chantal Meyerink