Bloedstollend weerzien resulteert in overwinning

Wat voor jaren geleden al bekend stond als een van de meest “ruige” wedstrijden van het seizoen, heeft voor waterpolovereniging De Grunte een gunstig vervolg gekregen. Afgelopen zaterdag speelde het eerste equipe van De Grunte tegen de mannen van de Veene 3 uit Almelo. Door degradatie/promotie stond dit nummer de afgelopen jaren niet meer op het menu, maar de kampioenstitel van De Grunte in het afgelopen seizoen heeft velen naar deze wedstrijd doen uitkijken.

Het eerste part was duidelijk aftasten, ondanks de vele missers wisten beide partijen een goal te zetten. In het tweede bedrijf deden de teams niet voor elkaar onder, kansen en goals vielen over en weer, en hoewel De Grunte steeds op voorsprong kwam wist de Veene steeds terug te komen. Tussenstand 5-5

In de derde periode bleek waar de kwaliteiten van de thuisploeg liggen, er werd dermate strak verdedigd dat de mannen uit Almelo niet meer aan scoren toekwamen. De moeizaam verlopende aanval van De Grunte leidde echter wel tot twee doelpunten wat de stand op 7-5 bracht. In het vierde en laatste part deden beide teams nog een uiterste krachtinspanning waaruit gescoord werd. Eindstand 8 tegen 6.

Het toeval wou dat het jeugdteam De Grunte A ook tegen de Veene moest aantreden, ook zij wonnen hetzij overtuigender met 16-4. De Grunte 2 werkte thuis een wedstrijd af tegen de mannen van het Ravijn uit Nijverdal welke met 7-6 gewonnen werd, waardoor de avond met 9 punten kon worden afgesloten.

Auteur: Martijn Breukelman