Bekers gaan mee naar Hardenberg

Afgelopen zaterdag deed De Grunte uit Hardenberg voor de 3e keer op jaar mee aan de 1-uurs estafette wedstrijd te Hoogezand. Twee volle teams bestaande uit 10 leden namen deel. De bedoeling is dat je als vereniging zoveel mogelijk meters in een uur zwemt, je wisselt elkaar naar 50 meter af.

Deze wedstrijd staat plezier en gezelligheid voorop, en daar is De Grunte natuurlijk altijd voor in. Als eerst kwam het gemengde team in actie. Bestaande uit Robin Leideman, Jelle Dekker, Chantal Meyerink, Jorian Kiela, Lianne Plas, Josien Odink, Melissa de Lang, Jolien Pouwels, Esmee Stroeve en Lyanne Eilander die moesten strijden tegen 12 andere verenigingen. Na een half uur stond de club op een 4e plek. Daar namen ze natuurlijk niet genoegen mee en zette de zwemmers de tanden op elkaar om het laatste half uur alles uit de kast te halen. Na drie-kwartier kwam de tussenstand dat De Grunte derde stond met minimale voorsprong. 15 spannende minuten volgden, er werd steeds harder gezwommen. Uiteindelijk bleek De Grunte met 5550 meter de derde plek vast weten te houden, met slechts 20 meter voorsprong op de nummer 4 kon het team een mooie beker in ontvangst nemen.

Een uur daarna was het de beurt aan het damesteam, bestaande uit Ruth Hilgen, Jasmijn Plas, Laura Wesselink, Anouk Odink, Laura Dekker, Rosalie ter Buurkes, Kim Leideman, Naomi Habing, Marit van Dalen en Sandra Pouwels. Ze zwommen allen mooi constant wat resulteerde in een mooie gouden beker! Met 4901,9 meter werden de dames in hun categorie 1e. De goede prestaties werden traditioneel afgesloten bij de McDonald’s.

Auteur: Chantal Meyerink