Amy-lynn en Kim zwemmen naar brons op Overijssels Sprintkampioenschap

Zaterdag 26 oktober werd in Hengelo de Overijsselse sprintkampioenschappen voor de minioren georganiseerd. 6 zwemsters van De Grunte uit Hardenberg hadden zich hiervoor weten te plaatsen.

Amy-lynn Zweers beet het spits af op de 50 meter vlinderslag en deed dit uitstekend. In een persoonlijk record van 40.84 zwom ze naar een bronzen medaille. De 50 meter rugcrawl eindigde in een prima 4e plek, op de 50 meter vrije slag werd het een 5e plaats. Leeftijdsgenoot Lyanne Eilander mocht starten op de 50 meter schoolslag. Ze had haar zinnen gezet om een goede tijd te zwemmen en dit deed door haar persoonlijk record ruim te verbeteren. In een nieuwe tijd van 48.20 seconden eindigde ze 10e.

De dames geboren in 2004, Kim Leideman en Aleid te Veldhuis, begonnen met de 50 meter rugcrawl. Beide dames zwommen een mooie tijd en eindigden als 9e en 10e. Op de 50 meter schoolslag zwom Kim in een tijd van 49.32 naar een mooie 3e plaats van Overijssel. Aleid werd 11e in 55.51 seconden. Aleid mocht ten slot nog starten op de vrije slag. In 40.27 werd ze prima 5e.

Voor de jongste dames Eline Pullen en Yente Hallink stond hun eerste Overijssels kampioenschap op het programma. De dames deden dit uitstekend. Zowel Eline als Yente verbeterden hun persoonlijk record op de 50 meter rugcrawl met ruim 4 seconden en eindigden op een 8e en 9e plaats. Yente zwom nog de 50 vrije slag, ook hier gingen ruim 4 seconden van haar beste tijd af en werd hiermee 12e.

De dames kunnen tevreden terugkijken op hun goede prestaties.

Auteur: Chantal Meyerink